Ετικέτες

15.4.16

Ημέρες 1974 στο Αιγαίο;

Ένας φίλος που ήταν για χρόνια κοντά στον Αριστοτέλη Ωνάση, μου εξιστόρησε ένα περιστατικό. Ο μεγάλος εκείνος Έλληνας του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο ταξίαρχος Ιωαννίδης, την άνοιξη του 1974, είχε πει στον ίδιο ότι «Θα γίνουν καλά πράγματα για την Ελλάδα και τον ελληνισμό. Θα πάρουμε τη Βόρειο Ήπειρο και την Κύπρο. Έχουμε τη στήριξη των ΗΠΑ. Μόνο που μου ζητάνε να βγάλω από τη μέση τον Μακάριο, για να έχουμε τη στήριξή τους».

Στόν δάσκαλο Σ., πού ρωτᾶ γιατί ὁ Χριστός ἔπρεπε νά γεννηθεῖ καί ὄχι ἁπλά νά ἐμφανισθεῖ. Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς



Ρωτήσατε, γιατί ὁ Κύριος Χριστός ἔπρεπε νά γεννηθεῖ, καί νά μεγαλώσει, καί νά βασανισθεῖ; Γιατί δέν ἐμφανίσθηκε ξαφνικά μέ μιᾶς ἀπό τούς οὐρανούς μέ τή μορφή ὥριμου ἀνθρώπου ὅπως, κατά τούς ἑλληνικούς μύθους, ὁ Ἀπόλλων ἐμφανιζόταν στούς ἀνθρώπους; Ἐντελῶς ἀνάρμοστη σύγκριση! Πῶς μπορεῖ νά συγκρίνεται ὁ πραγματικός ἄνθρωπος μέ μία παραίσθηση καί ὁ ἀληθινός Θεός μέ φανταστικά τέρατα;

Καρκίνος στην εγκυμοσύνη (αληθινή ιστορία)

Ξέρεις Γιώργο, είπε μια μέρα η Αρετή στον άνδρα της, νομίζω ότι είμαι πάλι έγκυος. Τι λες; αναφώνησε με έντονη έκπληξη και χαρά ο σύζυγός της. Οι δύο νεαροί καθηγητές επιβεβαίωσαν με ιατρικές εξετάσεις την εγκυμοσύνη της γυναίκας και έτσι άρχισε η γλυκιά προσμονή της γέννησης του παιδιού που θα ήταν το τρίτο τους.

Ο 30ος Λόγος της Κλίμακος (Περί Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης) [ΒΙΝΤΕΟ 2016]

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης,  
Ο 30ος Λόγος της Κλίμακος 
(Περί Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης) 
[ΒΙΝΤΕΟ 2016]

    Ομιλία του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, π. Νικολάου Μανώλη. 

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Ένας μεγάλος ιεροκήρυκας


Κάποτε ένας παππούλης ανηφόρησε σε ένα απομακρισμένο χωριό με σκοπό να στηρίξει και να παρηγορήσει τους αποκαμωμένους . Το χωριό σκαρφαλωμένο στα γρεμνά, ζωντανή ζωγραφιά ,είχε ένα εκκλησάκι στη μέση και πλάι σαν μάνα τα παραμυθένια πέτρινα σπίτια.Πίσω από το ιερό της εκκλησιάς στεκόταν το κοιμητήρι του χωριού με τα καντηλάκια πάντα αναμμένα που έδενε το χτές και το σήμερα.

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ (βίντεο, κείμενο με μετάφραση και αρχεία doc, pdf)



Ακούστε και διαβάστε τον Ακάθιστο Ύμνο, όπως ψάλλεται την Ε΄ Παρασκευή της Μεγάλης Σαρακοστής:

Ζούμε όπως ζούμε γιατί αυτές τις πολιτικές επιλογές έχουμε κάνει


Tηλεοπτική εκπομπή και η παρουσιάστρια εκφωνεί όλο το ποίημα του δημοσιογραφικού λαϊκισμού, αυτό που επαναλαμβάνεται τόσο αυτούσιο από παντού, ώστε μας φαίνεται πια κοινός τόπος: Οι κακοί ξένοι που «απαιτούν», που έχουν βάλει «στο στόχαστρο» τους συνταξιούχους, που «επιβάλλουν» συνεχώς νέα μέτρα. Ως πότε θα συνεχίζεται αυτό το βιολί, ρωτάει στο παράθυρο τον ανταποκριτή του σταθμού στο Βερολίνο, γιατί οι δανειστές μας ζητάνε και νέα μέτρα; Γιατί ακόμα, απαντάει αυτός, το 2015, το 48% των δημοσίων υπαλλήλων βγήκε στη σύνταξη σε ηλικία κάτω από τα 55 έτη.

Παγωμάρα στο στούντιο, 

Ξεκάθαρο το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης - ΕΝΟΤΗΤΑ


Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ψηφίζει η συντριπτική πλειοψηφία με ποσοστό άνω του 85%. Μόλις 1 στους 10 αναγνώστες μας επιθυμεί την παρούσα κατάσταση, δηλ. την πολυδιάσπαση σε μικρότερα κόμματα, ενώ πολύ μικρό (4-5%) είναι το ποσοστό αυτών οι οποίοι επιθυμούν να μην αναμιγνύονται οι Έλληνες Χριστιανοί με την πολιτική.

Μέρος στην ψηφοφορία πήραν 1038 αναγνώστες του ιστολογίου μας και προσωπικοί μας φίλοι ή γνωστοί. Είναι ενδιαφέρον ότι από τις πρώτες 50 ψήφους είχαν εμφανιστεί πρακτικά αυτά τα αποτελέσματα. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω και κάποια στιγμιότυπα από κάθε μέρα ψηφοφορίας (ένα από την 1η, ένα από την 2η και τρία από την σημερινή και τελευταία ημέρα). Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι μεταβολές είναι αμελητέες, γι' αυτό και κρίναμε ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την συλλογή ψήφων.