Ετικέτες

30.3.16

ΙΣΡΑΗΛ - ΕΝΤΟΛΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Crime scene officers search the area after an explosion in Istanbul, Turkey. EPA/STR
Σχόλιο: Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανεβάζει το επίπεδο επιφυλακής για τους πολίτες του όσον αφορά την Τουρκία και συνέστησε στους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη χώρα αυτή να την εγκαταλείψουν “το ταχύτερο δυνατό”.

Ο πόλεμος εν ώρα προσευχής.


Ας παρακολουθήσωμε και θα ιδούμε πώς ενώ σημαίνει η πνευματική σάλπιγξ, δηλαδή το σήμαντρο, ορατώς μέν συναθροίζονται οι αδελφοί, αοράτως δε συνάγονται οι εχθροί.

Κλίμαξ του Ιωάννη: Περί των ονείρων


Σας αναρτώ ένα μέρος του 3ου λόγου της Κλίμακος του Ιωάννου "Περί ξενιτείας" που αναφέρεται στα "Όνειρα των αρχαρίων". Έρχεται σε πλήρη αρμονία με παλαιότερη ανάρτηση σχετικά με τα όνειρα "Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Μην εξετάζεις ποτέ τα όνειρα..."

Για ευκολία σας έχω εστιάσει την προσοχή με έντονη γραφή σε κάποιες φράσεις ή λέξεις κλειδιά.


Το βασικό συμπέρασμα που πρέπει να μην ξεχάσετε είναι ότι οι δαίμονες δεν έχουν προγνωστική δύναμη, αλλά μπορούν να καταλήξουν σε κάποια πιθανά σενάρια τα οποία μας προαναγγέλλουν, ώστε να μας παγιδεύσουν και να μας ρίξουν στην υπερηφάνεια και την κενοδοξία. Δεν πρέπει να πιστεύουμε στα όνειρα αν θέλουμε να συμπεριφερθούμε με σύνεση και σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συζητάμε τέτοια θέματα (εφόσον μας έχουν επηρεάσει σημαντικά) με τον πνευματικό μας που έχει μεγαλύτερη πείρα και διάκριση.

Διαβάστε με προσοχή:


Χρήστος: οξεία λευχαιμία


Μέρες που είναι ας προσευχηθούμε για τους αδερφούς μας που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπως η επάρατη νόσος. Στην παρακάτω συγκεντρωτική κατάσταση μπορείτε να θυμηθείτε όλα τα ονόματα. Προσθέστε όμως και μια καινούρια περίπτωση:

Ο Χρήστος είναι 31 ετών και έχει παρουσιάσει οξεία λευχαιμία. Νοσηλεύεται και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ωστόσο, παρά την βαθιά στενοχώρια που προκαλεί μια τέτοια κατάσταση, είναι παρήγορο το ότι ο Χρήστος είναι πολύ πιστός και εξομολογείται από νεαρός. Για εμάς τους Χριστιανούς η ζωή σε αυτόν τον παρόντα Αιώνα, τον Απατεώνα (βλ. Β' στάση χαιρετισμών προς τη Θεοτόκο: Μέλλοντος...) είναι μια σύντομη (βλ. ψαλ. 102, 15) φάση προετοιμασίας για την αιώνια ζωή που θα ακολουθήσει μετά την δευτέρα παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, την ζωή του μέλλοντος αιώνος (βλ. Σύμβολο της Πίστεως). Ας προσευχηθούμε, λοιπόν, να γίνει το θέλημα του Κυρίου και Θεού μας, όπως άλλωστε ζητάμε και στην Κυριακή προσευχή (δηλ. το Πάτερ ημών) και να δοθεί στον αδερφό μας Χρήστο ό,τι πραγματικά είναι καλό και συμφέρον για την ψυχή του. Σε κάθε περίπτωση είμαστε βέβαιοι ότι ο Κύριος θα ενδυναμώσει τον αδερφό μας να σταθεί καλά και να σηκώσει τον σταυρό του μέχρι "τέλους". 

Το αυτό φυσικά να ευχόμαστε και για εμάς τους ίδιους.