Ετικέτες

6.3.16

ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Κυριακὴ τῆς Ἀπόκρεω
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Κάθε φορά, ἀγαΟ ΚΥΡΙΟΣ Συναχθησπητοί μου, ποὺ ἀκοῦμε τὸ εὐαγγέλιο, πρέπει νὰ προσέχουμε. Καὶ ἂν κάθε εὐαγγέλιο πρέπει νὰ τὸ ἀκοῦμε μὲ προ­σο­χὴ καὶ δέος, πολὺ περισσότερο τὸ σημε­ρινὸ εὐαγγέλιο, τῆς Κυριακῆς τῶν Ἀπόκρεων (βλ. Ματθ. 25,31-46). Εἶνε τρομερὸ εὐαγγέλιο! Ὅποιος τ᾽ ἀ­κούει ἢ τὸ διαβάζει, νομίζει ὅτι ὁ οὐρανὸς ἀ­στράφτει καὶ βροντᾷ κ᾽ ἡ γῆ σείεται. Τί λέει;

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (7/3-13/3)


Σήμερα Κυριακή 6/3/16 (Κυριακή των Απόκρεω) καταλύουμε τα πάντα. Από αύριο όμως ξεκινά η τελευταία πριν τη Μεγάλη Σαρακοστή και η τρίτη εβδομάδα του Τριωδίου (7/3-13/3/16). Πρόκειται για την εβδομάδα Τυροφάγου ή Τυρινής, οπότε όλες τις ημέρες γίνεται κατάλυση σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, του αυγού, των ψαριών και φυσικά του ελαιολάδουαπαγορεύεται όμως η κρεοφαγία.

Κυριακή 6/3: Κατάλυση εις πάντα
Δευτέρα 7/3 - Κυριακή 13/3: Κατάλυση εις πάντα πλην κρέατος

Επιστολή γονέων μαθητών στην διεύθυνση σχολείου, με θέμα τα έθιμα της Απόκρεω και της Τυρινής, τη νηστεία και τα καρναβάλια

Από φίλους αναγνώστες του ιστολογίου, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή και ευχαρίστως την αναρτούμε,  γιατί πιστεύουμε πως οφείλουμε ως γονείς να απευθυνόμαστε στους διευθυντές των σχολείων όπου φοιτούν τα παιδιά μας και σε κάθε αρμόδια αρχή, και να ζητούμε να γίνουν σεβαστά τα θέματα της πίστεως και της παραδόσεώς μας.
.
Γράφουν οι γονείς:
“Σε αυτήν την δύσκολη εποχή που ζούμε, εμείς οι γονείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε  στις οικογένειες μας τα έθιμα και τις παραδόσεις μας” .

Χριστός και Ευρώπη.



Ένας δραματικός διάλογος

Αγίου Νικολάου Επίσκοπου Αχρίδος και Ζίτσης (†1956), 
διά τού Αρχιμανδρίτου Ιουστίνου Πόποβιτς (†1979)

Δεν είναι όλοι οι Έλληνες ηλίθιοι!

Τα μισθοφορικά μέσα ενημερώσεως(;) της πατρίδος μας έχουν επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου προπαγάνδα, προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη πως το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο και κυρίως πως αναδεικνύει το μεγαλείο της Ελληνικής φιλοξενίας! Επιτέλους φτάνει πια η υποκρισία σε αυτόν τον τόπο, όπου όλα διαστρέφονται!

ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ




 ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
 «Το 1922 εκτελέστη­καν 2.690 κληρικοί, και 3.448 μοναχοί,
αρκετοί επίσκοποι εξορί­στηκαν…»
 Του Χρήστου Δημητρίου

    Από την εποχή που ο Ρωσι­κός λαός δέχθηκε τo μήνυμα της Ορθοδοξίας, που η Αγία Όλγα και ο Άγιος Βλαδίμη­ρος στερέωσαν την πίστη στη ρωσική γη, από τότε ο λαός έδει­ξε θαυμαστή αφοσίωση στη θρη­σκεία του χριστιανισμού και πα­ρουσίασε κατά την μετέπειτα  ι­στορική διαδρομή του καταπλη­κτικά έργα.