Ετικέτες

21.2.16

Για την Πατρίδα


Γιώργος Θαλάσσης 


Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουν οι νεοέλληνες της τηλεόρασης και της ψευτοδημοκρατίας ότι η ελευθερία και η Πατρίδα μας χάθηκε, τόσο πιο γρήγορα θα υπάρξει η ελπίδα να ξεκινήσουν την αντίσταση.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας 21/2-28/2


Η τρέχουσα εβδομάδα (21/2-28/2) είναι η πρώτη εβδομάδα του τριωδίου και ανήκει στις λεγόμενες απολυτές περιόδους. Όλες τις ημέρες μπορούμε να καταλύσουμε τα πάντα! Έχουμε εισέλθει στις 3 τελευταίες εβδομάδες πριν την Μεγάλη Σαρακοστή!

Κυριακή 21/2 - Κυριακή 28/2: κατάλυση εις πάντα

Όταν σε δουν οι δαίμονες ότι είσαι πρόθυμος να προσευχηθείς αληθινά...


Αγίου Μάρκου του Ασκητή 

Όταν προσευχηθείς όπως πρέπει, περίμενε εκείνα πού δεν πρέπει, και στάσου γενναία, για να φυλάξεις τον καρπό της προσευχής.

Ο Προδότης του Αυξεντίου


Στις 3 Μαρτίου 1957, άγγλοι στρατιώτες περικύκλωσαν το κρησφύγετό της ΕΟΚΑ κοντά στον Μαχαιρά. Ο Γρηγόρης Αυξεντίου είπε τότε: «Σύντροφοι, ο θεός να με βγάλει ψεύτη, προδοθήκαμε».
«Αρχηγέ, μαζί σου και στον θάνατο» ψιθύρισαν όλοι.
 Στην ομάδα του ήταν οι Ανδρέας Στυλιανού, Αυγουστής Ευσταθίου, Αντώνης Παπαδόπουλος και Φειδίας Συμεωνίδης, τους οποίους διέταξε να βγουν από το κρησφύγετο και να παραδοθούν , ενώ αυτός έμεινε και πολέμησε μόνος επί 10 ώρες τους εχθρούς, τραυματισμένος από θραύσμα χειροβομβίδας.

Ο ίδιος αποφασισμένος να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των Άγγλων και αν χρειαστεί να θυσιαστεί τους είπε επί λέξη: «Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πώς πολεμούν οι Έλληνες. Σήμερα θα μάθετε και πως πεθαίνουν». 

Ο Άγ.Νικόλαος Βελιμίροβιτς για την συνύπαρξη των θρησκειών

Άγιος Νικόλαος Αχρίδος

Ο ταπεινός άνθρωπος (Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου)



Μακάριοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που κατόρθωσαν να μιμηθούν την ταπεινή γη, η οποία, ενώ πατιέται από όλους, όμως όλους τους σηκώνει με την αγάπη της και τους τρέφει με στοργή σαν καλή μάνα, η οποία έδωσε και το υλικό για τη σάρκα μας στην πλάση. Δέχεται επίσης με χαρά και ό,τι της πετάμε, από καλούς καρπούς μέχρι ακάθαρτα σκουπίδια, τα οποία επεξεργάζεται αθόρυβα σε βιταμίνες και τις προσφέρει πλουσιοπάροχα με τους καρπούς της αδιακρισίας σε καλούς και κακούς ανθρώπους.

Φαίδων: ψυχικές διαταραχές και πάθη


Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον δούλο σου Φαίδωνα


Ο αδερφός μας Φαίδων πάσχει από ψυχικές διαταραχές και πάθη. Σύμφωνα με τον Άγιο Πορφύριο και άλλους Αγίους πατέρες οι ψυχικές ασθένειες οφείλονται σε δαιμόνια και άρα η προσευχή και ο χριστιανικός τρόπος ζωής είναι η ενδεδειγμένη "μέθοδος" αντιμετώπισής τους. Επειδή ο αδερφός μας δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να τον φωτίσει και να τον οδηγήσει στην οδό της σωτηρίας μαζί με όλους μας φυσικά. Όσο αδύνατο κι αν φαίνεται σε εμάς, για τον Θεό όλα είναι δυνατά (τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν [Λκ. ιη΄27]). 

Εμείς από μόνοι μας θα ήμασταν χαμένοι. Ο Θεός μας, όμως, μας αγαπά τόσο πολύ που δέχτηκε να ενσαρκωθεί, να πάθει και να σταυρωθεί, ώστε να μας δώσει την ευκαιρία να σωθούμε. Από εμάς ζητά ταπείνωση, πίστη και αγάπη. Ας τα κάνουμε πράξη ζητώντας από τον Κύριο να δείξει το έλεός Του προς τον αδερφό μας Φαίδωνα και όχι μόνο...

Χωρίς απάντηση στην Ι. Σύνοδο προχωρά η ψήφιση της υποχρεωτικής κηδείας προ της αποτέφρωσης


σχόλιο Γ.Θ : Τέτοια κυβέρνηση αντιχρίστων θα την ζήλευε και ο αντίχριστος.
 
Στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση προχωρά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με γενικό τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» ανάμεσα στα άρθρα του οποίου βρίσκεται και η έμμεση νομοθέτηση της υποχρεωτικής τέλεσης θρησκευτικής κηδείας και εν συνεχεία αποτέφρωσης σε ανθρώπους που εγγράφως το έχουν ζητήσει.

Κυριακή τοῦ Τελώνου καὶ τοῦ Φαρισαίου




 πρώτη Κυριακή του Τριωδίου εἶναι ἀφιερωμένη στὴν πολὺ διδακτικὴ παραβολὴ τοῦ Τελώνου καὶ τοῦ Φαρισαίου, τὴν ὁποία ὁ Κύριος διηγήθηκε, προκειμένου νὰ διδάξει τὴν θεοφιλῆ ἀρετὴ τῆς ταπεινώσεως καὶ νὰ στηλιτεύσει τὴν ἑωσφορικὴ ἔπαρση. Δίδαξε τὴν παραβολὴ αὐτὴ «πρὸς τίνας τοὺς πεποιθότας ἀφ' ἐαυτοῖς ὅτι εἰσὶ δίκαιοι, καὶ ἐξουθενούντας τοὺς λοιποὺς» (Λούκ.18,9). 

Γιαγιά, τι ’ναι το Τριώδιο;

Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Σήμερα εισερχόμαστε στην περίοδο του Τριωδίου, η οποία αποτελείται από δέκα εβδομάδες και λήγει την ημέρα του Πάσχα. Οι πρώτες τρεις εβδομάδες ανήκουν στις λεγόμενες απολυτές περιόδους. Την πρώτη που διανύουμε δεν υπάρχει καμιά νηστεία, ενώ την τρίτη (τυρινή) καταλύουμε τα πάντα εκτός από κρέας. Ακολουθούν στη συνέχεια οι έξι εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής και τέλος η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. 
(οι πληροφορίες από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής εκκλησίας)
Διαβάστε τώρα την παρακάτω πολύ κατατοπιστική ιστορία: