Ετικέτες

18.2.16

Κοπή βασιλόπιτας 2016 - Ομιλία Αντ/γου Θ. Ρουσάκη: Τα διδάγματα από την κρίση των Ιμίων




Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Αντιστρατήγου Θεοκλήτου Ρουσάκη, Επιτίμου Διοικητού Β΄ Σ.Σ., που έγινε την 31η Ιανουαρίου 2016 κατά την κοπή της βασιλόπιτας της Ελληνο-ορθόδοξης ομάδος "Ελληνική Ναυς". Ακολουθεί και το κείμενο της ομιλίας του με τίτλο "Τα διδάγματα από την κρίση των Ιμίων" που ήταν επίκαιρη μιας κι εκείνη την ημέρα κλείσαμε 20 χρόνια από την αποφράδα ημέρα κατά την οποία "έπεσε" στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων το ελικόπτερο με τους τρεις ήρωες του πολεμικού μας ναυτικού: Αντιπλ. Χριστόδουλο Καραθανάση, Αντιπλ. Παναγιώτη Βλαχάκο και Σημ. Έκτορα Γιαλοψό.

Κοπή βασιλόπιτας 2016: Προσευχή και Χαιρετισμός


Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, η ομάδα μας, η "Ελληνική Ναυς", έκανε την κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος. Η δραστηριότητα έλαβε χώρα στον φιλόξενο χώρο του Λύρειου παιδικού ιδρύματος. Τις επόμενες ημέρες θα αναρτήσουμε περισσότερα βίντεο από την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Προς το παρόν ακολουθεί η προσευχή και ο χαιρετισμός:

Καταρρέουν οι οικονομίες παρά την συνεχή εκτύπωση χρήματος

ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το ότι οι ΗΠΑ έχουν τυπώσει έναν πακτωλό χρήματος για να αντιμετωπίσουν την χρηματοοικονομική κρίση τους, μέσα στα πλαίσια της πολυετούς εφαρμογής πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης είναι γνωστό τοις πάσι.

Άγιος Πορφύριος: Η σωτηρία της Ελλάδος μόνο δια του Κυρίου θα γίνει



Ο άρτος ποτέ δεν θα λείψει απ’ την Εκκλησία. Θα περάσετε δύσκολα αλλά κοντά στην Εκκλησία κανένας δε θα χαθεί. Μη φοβάσαι, θα επέμβει ο Κύριος διότι η σωτηρία της Ελλάδος μόνο δια του Κυρίου θα γίνει.

Άγιος Πορφύριος

Η αδελφή μας Μαρία ζητά να της συμπαρασταθούμε τώρα που πλησιάζει η ώρα...


Η αδελφή μας εν Χριστώ Μαρία βρίσκεται στο τελικό στάδιο του καρκίνου και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει κι άλλες δυσκολίες - δοκιμασίες. Έχει πια αποκάμει και ζητά τις προσευχές μας, για να σηκώσει τον σταυρό της μέχρι τέλους. 

Μας θερμοπαρακαλεί μια φίλη της.


Εμείς δεν θα πρέπει να απαντήσουμε; Ας πούμε ένα "Κύριε ελέησον" για την Μαρία, ας την βάλουμε στο κομποσκοίνι μας, ας ανάψουμε ένα κεράκι... Και ο Κύριος ας της δώσει τα καλά και συμφέροντα για την ψυχή της. 

Εμείς οι αδύναμοι κάθε φορά που πλησιάζει το "τέλος" της πρόσκαιρης αυτής ζωής (του παρόντος αιώνος ... του απατεώνος, όπως λέμε και στον οίκο ιβ΄ των χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο) αισθανόμαστε ανθρωπίνως λύπη, διότι το βλέπουμε επιπόλαια ως τέλος της ζωής. Αλλά για εμάς τους Χριστιανούς δεν πρόκειται για τέλος, αλλά για αρχή και γι' αυτό προετοιμαζόμαστε καθ' όλη την διάρκεια της ζωής μας στην Γη:

Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Δέκα τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης

Τσόμσκι Νόαμ (Καθηγητής Τμήματος Γλωσσολογίας καὶ Φιλοσοφίας τοῦ MIT)
Δέκα τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης
1. Ἡ τεχνική της διασκέδασης