Ετικέτες

16.2.16

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «καταδικάζει» το ελληνικό μέλι


Σχολιο Krostandis: Η πατρίδα στο έλεος της Ε.Ε και των ντόπιων συνεργατών τους! 

Σημαντικό αντίκτυπο στο μοναδικής ποιότητας ελληνικό μέλι και τους 20.000 Έλληνες μελισσοκόμους έχει η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλιΈτσι, το ελληνικό μέλι εξομοιώνεται με το χαμηλής ποιότητας και βιομηχανικό άλλων χωρών κι επιπλέον, χάνεται το ποιοτικό πλεονέκτημα των ελλήνων μελισσοκόμων, έναντι μελισσοκόμων τρίτων χωρών που καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) και εισάγονται αθρόα στην Ε.Ε. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο καταναλωτής δε θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν το μέλι που επιλέγει περιέχει γενετικά τροποποιημένη (ΓΤ) γύρη.

Ας σηκώσουμε ψηλά και τα δικά μας τα όπλα

Του Φώτη Μιχαήλ

Η υγεία, στον πολιτισμό τον δικό μας, δεν μπορεί να λογίζεται ως  προϊόν καταναλωτικό, εισηγμένο μάλιστα και στο χρηματιστήριο, κατά τα πρότυπα τα προτεστάντικα.

ΝΑΤΟ: Στο Κεντρικό Αιγαίο τα πλοία - "Τυφλά" τα ραντάρ τους δεν βλέπουν τουρκικές παραβιάσεις Image




Γράφει η ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

Τα πλοία της ΝΑΤΟϊκήςδύναμης SNMG2 που θα αναλάβουν δράση για το προσφυγικό, είχαν σήμερα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από τα ραντάρ τους ένα "υπερθέαμα" τουρκικών παραβιάσεων στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 παραβίασε 19 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο κάνοντας το FIR σουρωτήρι μέσα σε μιάμιση ώρα.