Ετικέτες

30.1.16

Το Φανάρι ζητά υποταγή και υποχρέωση για παραχώρηση εκκλησίας στους Καθολικούς...



Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Κάποιος πρέπει να πει το "ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ" και οι υπόλοιποι να ακολουθήσουμε αντιστεκόμενοι στην κατρακύλα... Ώρα για προσευχή και νηστεία. 



Του Νίκου Μελιανού www.patmostimes.gr


Με έντονο τρόπο, πατερναλιστικό, αλλά και μακιαβελικό ύφος που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση αλλά υποταγή και υποχρέωση, απεστάλη σύμφωνα με πηγές του Φαναρίου, επιστολή προς την Ιερά Μονή Πάτμου, με την οποία διατάσσει ηγούμενο και μοναχούς να παραχωρούν όχι ένα συγκεκριμένο ναό, αλλά γενικά ναούς στους Καθολικούς όσες φορές αυτό τους ζητηθεί.

ΔΡ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ ΜΠΟΥΣΙΑΣ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


Ὁ πεφωτισμένος καὶ ἀνιδιοτελὴς χαρισματικὸς Μέγας Ὑμνογράφος τῆς τῶν Ἀλεξανδρέων Ἐκκλησίας Δρ Χαραλάμπης Μπούσιας συνέγραψε ἕνα θερμὸ χαιρετισμὸ γιὰ τὴν μεγάλη συγκέντρωσι - Θεία Λειτουργία μετ᾿ ἀρτοκλασίας χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων καὶ Αἰγιαλείας κ. Ἀμβροσίου, ποὺ θὰ ἔχουμε τὴν 30.1.2016 στὸν Ἱερὸ Ναὸ Χρυσοσπηλαιωτίσσης - ὁδὸς Αἰόλου 60 ὑπὲρ τοῦ Τάματος τοῦ Ἔθνους.

Διαφορετικού τύπου Παιδεία - Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος


Οι Τρεις Οικουμενικοί Δάσκαλοι μας διδάσκουν ότι η το αίτημα των κοινωνιών για μια διαφορετικού τύπου Παιδεία δεν μπορεί να σμικραίνει στην οικείωση γνώσεων, ούτε στην απλή απόκτηση τίτλων σπουδών.

Η παιδεία είναι ο κυβερνήτης του βίου - Γιώργος Σεφέρης



"Τα γράμματα είναι από τις πιο ευγενικές ασκήσεις κι από τους πιο υψηλούς πόθους του ανθρώπου. Η παιδεία είναι ο κυβερνήτης του βίου.

Παιδεία και αγωγή των νέων κατά τους Τρεις Ιεράρχες

Παιδεία και αγωγή των νέων κατά τους Τρεις Ιεράρχες

Ομιλία π. Θεοδώρου Ζήση στην Αίθουσα Μητροπόλεως Σερρών (31/01/2010)

Κυρίες και κύριοι, στα πλαίσια της εορτής των Αγίων Μεγάλων Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, των προστατών της παιδείας και των γραμμάτων, η τοπική μας Εκκλησία διοργανώνει τη σημερινή εκδήλωση με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόδωρο Ζήση, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Παιδεία και αγωγή των νέων κατά τους Τρεις Ιεράρχες». Ο π. Θεόδωρος Ζήσης είναι ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ., στο οποίο δίδαξε στην έδρα της Πατρολογίας. Είναι, πιστεύω, πολύ γνωστός στους περισσοτέρους από εμάς, από τις συχνές παρουσίες του εδώ στην πόλη μας, από τις ομιλίες και διαλέξεις του, αλλά και από το πλούσιο συγγραφικό του έργο. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, πάτερ Θεόδωρε, για την ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και παρακαλώ να έρθετε να αναπτύξετε το θέμα σας.

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής ΙΕ΄ Λουκά (31-1-2016)


Ὁ Ζακχαῖος σώζεται


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΘ´ 1 - 10

Κυριακὴ ΙΕ´ Λουκᾶ: Ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016: