Ετικέτες

9.1.16

Ας προσευχηθούμε για τους ηλικιωμένους αδερφούς μας


Αυτές τις ημέρες έχουν έρθει εις γνώσιν μου αρκετές περιπτώσεις ηλικιωμένων κυρίως αδερφών μας που περνούν δύσκολα. Ας προσευχηθούμε γι αυτούς και ας μην ξεχάσουμε την αίτησή μας προς τον Κύριο κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας (μετά την Μεγάλη Είσοδο στη συναπτή των Τιμίων Δώρων):


Χριστιανὰ τὰ τέλη τῆς ζωῆς ἡμῶν, ἀνώδυνα, ἀνεπαίσχυντα, εἰρηνικὰ καὶ καλὴν ἀπολογίαν, τὴν ἐπὶ τοῦ φοβεροῦ βήματος τοῦ Χριστοῦ, αἰτησώμεθα.



Τα ονόματα είναι:



Αλίκη [ανανέωση: κοιμήθηκε στις 12/1/16]

(89 ετών, πλέον απλά αναπνέει. Πέρασε δύσκολα τις γιορτές. Το θετικό είναι ότι έχει κοινωνήσει και ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, ενώ επίσης βοηθούσε πολύ κόσμο.)
Ιωάννης [ανανέωση: κοιμήθηκε στις 15/11/16]
(περίπου ίδιας ηλικίας. Είναι κατάκοιτος εδώ και αρκετό καιρό. Κι αυτός είναι άνθρωπος της εκκλησίας και έχει μια πολύ καλή οικογένεια.)
Σταυρούλα  [ανανέωση: κοιμήθηκε στις 11/9/16]
(περίπου 70 ετών. Εντοπίστηκε πρόβλημα στο πάγκρεας. Θα κάνει επέμβαση παρακέντησης για να αφαιρεθεί υγρό. Είναι και διαβητική. Ανανέωση: Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Περιμένει κάποια αποτελέσματα, αλλά οι γιατροί είναι απαισιόδοξοι...)
Ανδρέας [ανανέωση: κοιμήθηκε στις 16/1/16]
(περίπου 75 ετών. Έχει παρουσιάσει μετάσταση από παλιότερο καρκίνο. Πλέον έχει λευχαιμία και νοσηλεύεται. Δύσκολα τα πράγματα.)
Γεράσιμος
(άνω των 85 ετών. Παρουσιάζει πολλά προβλήματα και νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.)
Μιχαήλ και Μαρία
(ζευγάρι ηλικιωμένων που παρουσιάζουν πολλά προβλήματα λόγω ηλικίας και βρίσκονται και οι δυο κατάκοιτοι τον τελευταίο ένα χρόνο τουλάχιστον.)

Σεραφείμ των Ελλήνων: Τι θα λέγατε αν μερικά πλοία του Ρωσικού στόλου κατέβαιναν στον Βόσπορο...



σχόλιο Γ.Θ :  Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να ακούσουμε την ευλογημένη αυτή συνέντευξη είναι για να καταλάβουμε πως είναι ο Ορθόδοξος τρόπος σκέψης σχετικά με την υπόθεση του Οικουμενικού και των άστοχων ενεργειών του με το βατικανό.
Προσέξτε τις λεπτομέρειες στον λόγο του Σεραφείμ.
Διαφωνεί με τις κακοδοξίες και με την πολιτική του Οικουμενικού, αλλά δεντον εχθρεύεται, δεν τον αντιμετωπίζει ως εχθρό όπως κάνουν οι παλαιοημερολογίτες ζηλωτές οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να βρίζουν μέχρι και τους Αγίους Νεκτάριο, Παίσιο. Πορφύριο! Ακούστε και θα καταλάβετε...


Μεταξύ άλλων θα ακούσετε... Για την λάθος πολιτική του Οικουμενικού πατριάρχη με το Βατικανό, για τις ισλαμικές σπουδές, για κοινωνικά και εθνικά θέματα, για την προσφορά του Ολυμπιακού, του Σκλαβενίτη και των άλλων οργανισμών στα συσσίτια της μητρόπολης Πειραιά.

Όποιος δεν πιστεύει και δεν έχει πνευματική ζωή δύσκολα θα αντέξει

Δεν μπορεί να ασχολείσαι με τα όσα παρανοϊκά συμβαίνουν σ’ αυτόν τον έρμο τόπο και να είσαι καλά στην ψυχική σου υγεία, εφ’ όσον δεν έχεις μέσα σου τον Θεό.

Εσύ γνωρίζεις τον Ιησού; [μια προσωπική εμπειρία]


Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Απλά μην το προσπεράσετε...


ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΝΔΡΗ

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής μετά τα Φώτα (10/1/16)




ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Δ´ 12 - 17

Η ελληνική οικογένεια στο ...απόσπασμα!


Νίκος Ταμουρίδης Αντιστράτηγος (ε.α)
Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ 

Κυριακὴ μετὰ τὰ Φῶτα: Ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.


Κυριακὴ μετὰ τὰ Φῶτα

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016: