Ετικέτες

17.12.16

Βουλγαρία: Ο Frontex κατηγορεί ΜΚΟ για συμπαιγνία με τους διακινητές μεταναστών

Σχόλιο: Τι γίνεται όμως όταν το δουλικό Κράτος μας υπερασπίζεται με σφοδρότητα τις Μ.Κ.Ο;  Μήπως κάποιοι τα παίρνουν;

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής, κατηγορεί τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μεσογείου για συνεργασία με λαθρέμπορους που διακινούν επί χρήμασι μετανάστες, σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα που επικαλείται την ««Financial Times». 

 Το δημοσίευμα αναφέρεται  σε εμπιστευτική έκθεση τηςFrontex που υποδαυλίζει την κακή σχέση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ΜΚΟ,  για τον τρόπο που ενεργούν στην επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης, που, μόλις, τον περασμένο χρόνο υπήρξαν 4.700 θάνατοι μεταναστών κατά τη διακίνησή τους.
Εμπστευτική έκθεση που εκπονήθηκε τον περασμένο μήνα από την Frontex αναφέρει ότι οι μετανάστες πριν από την αναχώρησή τους, λαμβάνουν ακριβείς οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να επιβιβασθούν σε σκάφη που έχουν ενοικιασθεί από ΜΚΟ με σκοπό τη διακίνησή τους.
Ο Οργανισμός την περασμένη εβδομάδα σε άλλη έκθεσή του αναφέρει περιπτώσεις όπου εγκληματικά δίκτυα που διακινούν παράνομα μετανάστες χρησιμοποιούν απευθείας σκάφη των ΜΚΟ.
Η έκθεση διανεμήθηκε στους διπλωμάτες και εκπροσώπους της ΕΕ, όπου αναφέρονται αμέτρητες περιπτώσεις που οι μετανάστες διασώθηκαν με βάρκες των ΜΚΟ, οι οποίες αρνούνται να συνεργασθούν με εμπειρογνώμονες της ΕΕ, προκειμένου να εξετασθεί η ταυτότητα των διακινουμένων.
Μέρος των ΜΚΟ ενεργεί αυτόβουλα χωρίς καμία συνεννόηση με τις αρχές του τόπου στον οποίο κατευθύνουν τους παράνομους μετανάστες.

--
The Hellenic Information Team                             το πήραμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.