Ετικέτες

8.12.16

Η ακηδία.Όλα ξεκινούν με μία δικαιολογία

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΡΙΣΤΟς ΕΛΠΙΔΑ


Η ακηδία είναι η αθυμία και η ανορεξία που κυριεύει τον άνθρωπο, κάνοντας τον απρόθυμο, αμελή ή αδιάφορο για κάθε πνευματικό έργο. Ο κάθε ένας από εμάς που ξεκίνησε το πνευματικό του ταξίδι με προορισμό την βασιλεία των ουρανών ίσως αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει  αυτή την αμαρτία.

Όλα ξεκινούν με μία δικαιολογία. Ο μισόκαλος διάβολος μας στέλνει έναν κακό λογισμό και μας εγκλωβίζει στα δίχτυα του. Ένας χριστιανός που εργάζεται τίμια και κοπιάζει για να προσφέρει ένα πιάτο φαγητό στο σπίτι του, επιστρέφει κουρασμένος και πιεσμένος από τις δυσκολίες της εργασίας του. Έχει ανάγκη να αδειάσει το μυαλό του από τα προβλήματα της ημέρας και να ξεκουραστεί το σώμα του και η ψυχή του. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος θα αφιερώσει τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο του σε κοσμικές συναναστροφές ή σε χαμένες ώρες απομόνωσης της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Η δικαιολογία στον εργαζόμενο είναι πολύ πιο έντονη καθώς έχει εξαντληθεί από την κούραση και το ταγκαλάκι τον επηρεάζει περισσότερο.

Ο χριστιανός που δεν εργάζεται ίσως βρίσκεται σε χειρότερη θέση γιατί έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο και δοκιμάζεται με την αμαρτία της ακηδίας πιο έντονα, καθώς το άγχος του είναι μεγαλύτερο για το πως θα επιβιώσει. Αφιερώνει τον πολύτιμο χρόνο του σε ανούσιες καταστάσεις και περνάει ο καιρός χωρίς να έχει αποκτήσει κανέναν ουράνιο θησαυρό.

Μέσα από την ακηδία γεννιέται η κατάθλιψη που κυριαρχεί στις μέρες μας. Ο άνθρωπος μακριά από Τον Κύριο μας χάνει την ελπίδα του, την αισιοδοξία του, την πίστη του για την σωτηρία της ψυχής του. Κλείνεται στον εαυτό του όλο και περισσότερο και βυθίζεται στο σκοτάδι χωρίς επιστροφή.

Φυσικά εμείς δεν είμαστε άξιοι ούτε να ανοίξουμε τα μάτια μας το πρωί αν δεν μας το επιτρέψει Ο παντοδύναμος Θεός μας. Όμως μπορούμε να προσευχηθούμε ταπεινά και να ζητήσουμε από Τον Χριστό να μας βοηθήσει να βγούμε από την αμαρτία της ακηδίας και να ξεκινήσουμε μία καινούρια ζωή. Από την επόμενη μέρα, από το επόμενο λεπτό. Τώρα.

Όχι άλλες δικαιολογίες.Ας σηκωθούμε από τον καναπέ μας και ας ξεκινήσουμε με απλά και θερμά λόγια προσευχής. Ας κλείσουμε την τηλεόραση και ας μελετήσουμε την Αγία Γραφή. Ας πάμε να ακούσουμε ένα ιεραποστολικό κήρυγμα στην εκκλησία και ας χάσουμε τον καφέ. 

Και τότε Ο πολεύσπλαχνος Πατέρας μας θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από την ανορεξία μας και θα μας εμφανίζει τρόπους να γεμίζουμε την ζωή μας με πνευματικό έργο για να σωθούμε όλοι μας.


 Θα γεμίσει την ψυχή μας αισιοδοξία, πίστη,αγάπη και θα μας δώσει την δύναμη να το μεταδώσουμε αυτό με όποιο τρόπο μπορούμε για να ακουστεί σε όλον τον κόσμο ΔΥΝΑΤΑ  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Για το ιστολόγιο http://ellasnafs.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.