Ετικέτες

18.11.16

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΝΤΑΡΔΙΖΑΣ


Με κατάνυξη, θρησκευτική ευλάβεια και ευλογία του σεβαστού Ποιμενάρχου μας κ. Αθηναγόρου, τελέστηκε η πρώτη Θεία λειτουργία των "Φίλων της Ι.Μ.Ντάρδιζας" που πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 12/11/16 στην Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας. 
Το ιερό ψαλτήριο διακόνησε ο καλλικέλαδος Πρωτοψάλτης κ.Δημήτιος Καλομοίρης με τη χορωδία του.

Αποτέλεσμα εικόνας για ψαλτης κ.δημητρης καλομοιρης

Στην εκδήλωση μεταξύ των άλλων έδωσαν παρών ανώτατα (ε.α) στελέχη των ενόπλων δυνάμεων όπως: οι κ. Νίκος Ταμουρίδης Αντ/γος (εα) επίτιμος α υπαρχηγός του ΓΕΣ, ο λόγιος Στρατηγός (εα) κ.Θεόκλητος Ρουσσάκης επίτιμος διοικητής του Β.Σ.Στρατού, ο κ. Ανδρέας Μπλάνος Υπτγος (εα) και δημοσιογράφος του Αχελώος TV, ο κ. Ευάγγελος Βεδές  Ταξίαρχος (εα),  ο κ.Αναστάσιος Οικονομόπουλος δικηγόρος , ο κ. Χαράλαμπος Μηνάογλου Διδάκτωρ Νεώτερης Ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α , ο κ. Χαράλαμπος Δημούτσος  δημοσιογράφος , και άλλοι φίλοι.







Την αγάπη και την στήριξή τους προς την Ι.Μ.Ντάρδιζας εξέφρασαν  το ζεύγος Ιωάννη και Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου ("Τάμα του Εθνους"), ο κ. Ηλίας Καλλιώρας πρώην βουλευτής, ο κ.Γεώργιος Πραχαλιάς γεωπολιτικός επιστήμονας ,ο κ.Κατσαρδής Χάρης παιδοπνευμονολόγος επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Αντγος (ε.α) Ιωάννης Δρακωνάκης που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανελλιπών υποχρεώσεων.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε μια πολλή ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη ομιλία, σχετικά με την πρόσφατη αμφισβήτηση από τον Ερντογάν της συνθήκης της Λωζάνης, από τον κ. Μηνάογλου που αφορούσε τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα και συγκεκριμένα τον Τουρκικό αναθεωρητισμό. Τον συντονισμό είχε ο κ. Νίκος Τσαμασφύρης.









Μετά το πέρας της ομιλίας είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να προσκυνήσουμε την Αγία κάρα του Αγίου Παντελεήμονα που έφερε έκτακτα ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Παναχράντου Άνδρου Αρχιμανδρίτης π. Ευδόκιμος για προσκύνηση των μοναζουσών. 





 Κατόπιν παρατέθηκε τράπεζα.

 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.