Ετικέτες

22.11.16

Ας παραδειγματιστούμε από την Παναγία μας


Αποτέλεσμα εικόνας για παναγια παραδειγμα


Νοέμβριος 2016, αν λέγαμε αυτήν  την ημερομηνία σε κάποιον από τους παλιούς μας αδελφούς θα μας έλεγε πως τότε όλα θα έχουν εξελιχθεί και ο άνθρωπος θα προοδεύσει μαζί με την επιστήμη.
 Ας μην κοιτάξουμε πολύ μακρυά...ας κοιτάξουμε μέσα μας και ας αναρωτηθούμε αν τελικά προοδεύσαμε σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές που δεν είχαν κανένα από τα μέσα της τεχνολογίας και της επιστήμης που έχουμε εμείς σήμερα.,

Ο Πατέρας Αυγουστίνος Καντιώτης σε μία παλιά του ομιλία για την επιστήμη, είχε εξηγήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο πως η επιστήμη μπορεί να κάνει κακό  στον άνθρωπο καθώς  πορεύεται μακρυά και χωρίς Τον Θεό. Η ομιλία του είναι σαν να μας μιλάει για το σήμερα, για το τώρα. Τελικά προοδεύσαμε ή έχουμε πάει πιο πίσω και από τους προγόνους μας ;

Σήμερα τα θέλουμε όλα γρήγορα και εύκολα, βαριόμαστε τα πάντα μετά από μία μέρα και προσπαθούμε να καλύπτουμε συνεχώς τα ψυχικά μας κενά σπαταλώντας ώρες ατέλειωτες σε τηλεοράσεις, υπολογιστές και κινητά. Θέλουμε να έχουμε την τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας στο σπίτι μας γιατί έτσι πιστεύουμε πως η ζωή μας κυλάει καλύτερα. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε όσο πιο πολλά πτυχία γίνεται και δεν έχουμε ανοίξει ποτέ το Ευαγγέλιο.

Ας θυμηθούμε όλοι μας εκείνες τις γιαγιάδες που δεν πήγαν ποτέ σχολείο και κρατούσαν τις οικογένειές τους ενωμένες κοντά Στον Θεό.  Το σπίτι τους μύριζε σπιτικό ψωμί και λιβάνι, όχι ακριβά αρώματα. Ήταν όλα σπιτικά φτιαγμένα με αγάπη και ευλογία,όχι βοιμηχανοποιημένα προϊόντα .Μιλούσαν στα παιδιά τους για Τον Χριστό και δεν τα πάρκαραν στο διαδίκτυο για να δουν σατανικά κινούμενα σχέδια.Πήγαιναν να εκκλησιαστούν και χωρίς να καταλαβαίνουν  πάντα τα λόγια του Ιερέα τα ήξεραν απ΄έξω και ένιωθαν κατάνυξη.

Σήμερα που θερίζει ο καρκίνος προσπαθούν να βρουν την θεραπεία του αντί να στραφούν στον Θεό.Ο Άγιος Παϊσιος είχε πει πως ακόμα και να βρουν το χάπι που θα θεραπεύει τον καρκίνο θα παρουσιαστεί κάποια άλλη αρρώστια που δεν θα γιατρεύεται από την επιστήμη μέχρι να στραφεί ο άνθρωπος Στον Θεό και να θεραπευτεί παραγματικά.
Μέχρι που θα πάει λοιπόν όλη αυτή η εξέλιξη της επιστήμης που πολλοί νιώθουμε και υπερηφάνια γι΄αυτό ; Πόσο λείπει σε όλους μας η παραδοσιακή οικογένεια που κινδυνεύει να χαθεί ; Οι ανθρώπινες σχέσεις έγιναν διαδικτυακές. Μας έστησαν πολύ καλά το παιχνίδι της αποχαύνωσης και εμείς όχι απλά πέσαμε στην παγίδα τους , αλλά το μεταφέρουμε με επιτυχία και στην νέα γενιά.

Ας επιστρέψουμε στην παράδοση, ας επιστρέψουμε στις ρίζες μας και ας παραδειγματιστούμε από αυτή την αμόρφωτη γιαγιά που μας αγκάλιασε με τόση αγάπη . Ας παραδειγματιστούμε από την Παναγία μας που με τόση ταπείνωση, προσευχή και αγάπη μας δείχνει τον δρόμο.

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Για το ιστολόγιο Ελληνική Ναυς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.