Ετικέτες

25.11.16

Σρι Λάνκα: Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι θύματα βουδιστών εξτρεμιστών


Σρι Λάνκα: Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι θύματα βουδιστών εξτρεμιστών

Μας βομβαρδίζουν το μυαλό με τη δήθεν πραότητα και φιλειρηνική διάθεση που πρεσβεύει ο Βουδισμός εμφανίζοντάς μας τους μοναχούς του ως υπόδειγμα ταπεινοφροσύνης και ψυχικής ηρεμίας... Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι.. Ο εξτρεμισμός υπάρχει και στις ψυχές κάποιων ανθρώπων ντυμένων με τις περίφημες προτοκαλί ρόμπες...

Η πλειονότητα των Χριστιανών και μουσουλμάνων στη Σρι Λάνκα έχουν θορυβηθεί έντονα από την προκλητική ατιμωρησία που απολαμβάνουν οι εξτρεμιστές βουδιστές μοναχοί της χώρας.
Στηριζόμενοι στην αδράνεια της αστυνομίας εξτρεμιστές τρομοκρατούν τα μέλη των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων.
Στις 16 Νοεμβρίου ο βουδιστής Gnanasara Himi, ηγέτης της εξτρεμιστικής μοναστικής οργάνωσης "Bodu Bala Sena" επιτέθηκε κατά της αστυνομίας της Σρι Λάνκα επειδή -άκουσον άκουσον-τόλμησε να συλλάβει έναν άλλον εξτρεμιστή, τον Suresh Prasad, ο οποίος αυτοαποκαλείται "σωτήρας των Σιναλέζων" και απείλησε να ανατινάξει τους μουσουλμάνους.
Μάλιστα έδωσε στην αστυνομία 24 ώρες για να συλλάβει τον Abdul Raziq,  Γραμματέα της Ισλαμικής οργάνωσης "Σρι Λάνκα Jamat Tawhid". Σε αντίθετη περίπτωση, o βουδιστής μοναχός υποσχέθηκε να οργανώσει για τους μουσουλμάνους "λουτρό αίματος".
Ως αποτέλεσμα, η αστυνομία τελικά συνέλαβε τον Raziq, κάτι που οδήγησε σε μια θύελλα αγανάκτησης στη μουσουλμανική κοινότητα. Το μουσουλμανικό Συμβούλιο της Σρι Λάνκα υπέβαλε καταγγελία στον Γενικό Επιθεωρητή της Αστυνομίας, ωστόσο ο εξτρεμνιστής βουδιστής μοναχός ποτέ δεν τιμωρήθηκε για εξτρεμιστικές γελοιότητες του.
Επίσης, πρόσφατα εμφανίστηκε σε βίντεο του Διαδικτύου, ένας άλλος γνωστός για τις εξτρεμιστικές ενέργειες του Βουδιστής μοναχός ο Ampitiye Sumangaly Himi και πρόσβαλε και απειλησε την εθνοτική ομάδα Ταμίλ. 
Οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων στη Σρι Λάνκα λένε ότι τέτοια περιστατικά αποτελούν σαφή παραβίαση των νόμων της χώρας, 
Ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατέθεσαν στην Επιτροπή για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, ένα έγγραφο το οποίο ανέφερε 132 περιπτώσεις διακρίσεων εις βάρος χριστιανών και 141 περιπτώσεις  κατά των μουσουλμάνων.
http://www.ekklisiaonline.gr/kosmos/item/17771-sri-lanka-xristianoi-kai-mousoulmanoi-thymata-voudiston-ekstremiston

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.