Ετικέτες

21.11.16

Αντίγραφο της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, θα υποδεχθεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς την Κυριακή 20/11

Αντίγραφο της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, θα υποδεχθεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς την Κυριακή 20/11 στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου  Πειραιώς, στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Σαχτούρη. Η Ιερά εικόνα, αφού ευλογήσει το Νοσοκομείο ‘Μεταξά’, θα ενθρονισθεί και θα παραμείνει δια παντός στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου. Στις 17:00 θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Εισοδίων και θα ακολουθήσει κήρυγμα από τον Γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Στις 21:00 θα ψαλεί η Παράκληση στην Παναγία Παραμυθία και στις 22:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας. Το πρωί της Δευτέρας 21/11,ο Γέροντας Εφραίμ θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία. Στις 12:00 και στις 17:00 θα ψαλεί η Παράκληση στην Παναγία Παραμυθία. Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας από την ‘Πειραϊκή Εκκλησία’.
……………………………………………………………………………..
Η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου Πλανά τίθεται  σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς μέχρι τις 28 Νοεμβρίου. Κάθε ημέρα στο Ναό τελούνται ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, η Παράκληση και ο εσπερινός.
………………………………………………………………………………
Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος π. Ιακώβου Τσαλίκη θα τελεσθεί την Κυριακή 20/11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς.
……………………………………………………………………………..
Ο αγιασμός ενάρξεως των σχολών γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα τελεσθεί την Τρίτη 22/11 στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Μιλτιάδη Ζέρβα με θέμα «Ἡ κλίμακα της μαθητείας-σκέψεις για τη σπουδή της γονεϊκής ιδιότητας».
……………………………………………………………………………….
Ιερό σαρανταλείτουργο  τελείται κάθε πρωί  στους Ιερούς Ναούς:
-         Αγίου Βασιλείου Πειραιώς.
-         Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς .
-         Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελείται κάθε απόγευμα στις 18:00.
…………………………………………………………………………….
Η ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς οργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το τρίμηνο πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει», μία προσπάθεια για την ενίσχυση της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης των μελών της Εκκλησίας. Σήμερα  Παρασκευή 18/11 στις 17:30 ο π. Μαυρουδής Γκούμας θα παρουσιάσει τη σημασία, τη λατρευτική αξία, του συμβολισμούς και την Παρασκευή των κολλύβων με βάση τη θεολογία και την παράδοση της Εκκλησίας. Το Σάββατο 19/11 στις 19:30 θα γίνει εκδήλωση –αφιέρωμα στην μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου μας από το σύλλογο «Δωδώνη». Την Κυριακή 20/11 στις 19:15 θα μιλήσει ο Αρχιμ. Ιερόθεος Αργύρης με θέμα «Κοσμογονικά μυστικά». Τη Δευτέρα  21/11 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ενοριακό Αρχονταρίκι στο οποίο ο θεολόγος Ηλίας Λιαμής θα συζητήσει με τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.
…………………………………………………………………………
Ομιλία με θέμα « Ἡ υπέρβαση στην οικογένεια» θα πραγματοποιήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Τσιμούρης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορωπίου  σήμερα  Παρασκευή 18/11 στις 17:00.
………………………………………………………………………………..
Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν  απόψε  Παρασκευή 18/11  στους Ιερούς Ναούς:
-         Υπαπαντής του Κυρίου Περιστερίου 20:00.
-         Εισοδίων της Θεοτόκου Κηπουπόλεως Περιστερίου 21:00.
-         Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου.
-         Και στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης 21:00.
………………………………………………………………………………..
Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί  στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Κορωπίου σήμερα  Παρασκευή 18/11 στις 17:00.
………………………………………………………………………………..
Η Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ  θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου  Κολοκυνθούς σήμερα Παρασκευή 18/11 στις 18:30.
………………………………………………………………………………..
Σειρά ομιλιών με θέμα «Ανάλυση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας» πραγματοποιεί ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος κάθε Σάββατο στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς στο πλαίσιο των συναντήσεων της Σύναξης Νέων .
………………………………………………………………………………..
Η Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσοδιοργανώνει  Ημερίδα για την Νόσο  το Σάββατο 19/11 στις 16.00 , στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών-  (Σωρανού Εφεσίου 4, Αθήνα, δίπλα στο Νοσοκομείο Σωτηρία).
………………………………………………………………………………..
Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου το Σάββατο 19/11 στις 18:00.
………………………………………………………………………………..
Το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Σισανίου κυρού Πολυκάρπου Λιώση θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ταμπουρίων την Κυριακή 20/11 το πρωί.
………………………………………………………………………………..

Επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου , πανηγυρίζει τη Δευτέρα 21/11 ο  φερώνυμος  Ιερός Ναός της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πειραιώς που βρίσκεται στο Λόφο Βώκου  με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Την Κυριακή 20/11 στις  18:30 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός  και θα ακολουθήσει η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου. Την Δευτέρα  21/11, το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 18:00 θα ψαλουν ο εσπερινός και η Παράκληση.  Στις Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης  Διαυλείας κ. Αλέξιος.
………………………………………………………………………………..
Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεσθούν την Κυριακή 20/11 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:
-         Ευαγγελιστρίας Πειραιώς 21:30.
-         Αγίου Νείλου Πειραιώς.
-         Αγίας Αικατερίνης Καστέλλας.
-         Ευαγγελιστρίας Πειραιώς 21:30.
-         Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς 20:00.
-         Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω 21:00.
-         Αγίου Γεωργίου Σαλαμίνας 20:30.
-         Αγίου Χριστοφόρου Νεαπόλεως Νικαίας 20:30.
-         Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου 21:00.
-         Αγίου Νικολάου Αλίμου 21:00.
-         Αγίας Παρασκευής Ηλιουπόλεως 21:30.
-         Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας 20:30.
-         Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.
-         Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα 21:00.
-         Αγίου Φιλίππου Θησείου 19:30.
-         Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού 20:30.
-         Παναγίας Μαρμαριωτίσσης Χαλανδρίου 20:30.
-         Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μεταμόρφωση 20:00.
-         Αναλήψεως Κυρίου Κορωπίου 21:00.
-         Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπάτων 20:30.
-         Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μάτι Αττικής 20:30.
-         Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας 20:00
-         Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς 19:30.
-         Παναγίας Παλατιανής Ιλίου 21:30.
-         Αγίας Μαρίνας Νέας Φιλαδέλφειας 20:00.
-         Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών 20:00.
-         Στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα 20:00.
-         Στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Παλλήνης 21:00.
…………………………………………………………………………
Πανηγυρίζουν τη Δευτέρα 21/11 οι Ιεροί Ναοί:
-         Εισοδίων  της Θεοτόκου Κηπουπόλεως όπου στις Ιερές Ακολουθίες θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος.
-         Υπεραγίας Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής όπου στις ιερές Ακολουθίες θα προστεί ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.
-         Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλαιωτίσσης στην οδό Αιόλου στην Αθήνα.
-         Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Γερουλάνου στον Άλιμο.
-         Θεοτόκου Νέας Φιλοθέης-Ψυχικού.
-         Αγίου Γεωργίου Αιγάλεω όπου τη Δευτέρα 21/11 στις 17:00 θα γίνει λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Κανάλας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου.
-         Αγίου Δημητρίου στο Μήλεσι Ωρωπού όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μηλεσιώτισσας.
-         Παναγίας Μερεντά πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου.
-         Το παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού.
Στους προαναφερθέντες Ιερούς Ναούς θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Κυριακή 20/11 το απόγευμα και τη Δευτέρα 21/11 το πρωί.
……………………………………………………………………………
Το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος  «Εκ του αγαθού θησαυρού» θα παρουσιασθεί την Τετάρτη 23/11 στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μ. Βασιλείου 5 στην περιοχή Ρουφ). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Σύρου κ. Δωρόθεος και ο πρωτοπρεσβύτερος π.Αντώνιος Πινακούλας.
……………………………………………………………………………
Αιμοδοσία θα διενεργηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου την Κυριακή  20/11 το πρωί.
……………………………………………………………………………..
Την Κυριακή 20/11 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:
-         Το θέμα «Εισαγωγή στη σπουδή των Πατέρων» θα παρουσιάσει ο π. Αθανάσιος Χατζής στις 10:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας.
-         Με θέμα «Η κοινωνικότητα της Υπεραγίας Θεοτόκου» θα μιλήσει ο θεολόγος Βασίλειος Τσούπρας στις 18:30 στο Σύλλογο «Επάλξεις» Ζήνωνος 3 στην Ομόνοια.
-         Για τις αδελφικές σχέσεις θα μιλήσει η κλινική ψυχολόγος Αλεξάνδρα Κερασιώτη στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως.
-         Ο θεολόγος Μανώλης Μελινός θα μιλήσει  κατά τη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λόφου Βώκου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.