Ετικέτες

17.10.16

Σατανική γιορτή του halloween

Αποτέλεσμα εικόνας για halloween σατανικη γιορτη

της Ελένης Παπαδοπούλου,

Πριν από περίπου δέκα χρόνια παρακολουθώντας μία σειρά στο χαζοκούτι της τηλεόρασης αμερικάνικης παραγωγής έμαθα για την γιορτή του halloween. Δεν μου έκανε καλή εντύπωση, αλλά δεν έδωσα και ιδιαίτερη σημασία. Βλέπουμε πως ό,τι γίνεται στο εξωτερικό, και ειδικά στην Αμερική, μετά από μερικά χρόνια έρχεται και σε αυτή την πονεμένη Ελλάδα.  

Με πίκρα διαπίστωσα πως γιορτάζουμε και εδώ στον ελληνορθόδοξο ιερό τόπο μας, όπου έχουν μαρτυρήσει τόσοι Άγιοι και τα χώματα που πατάμε είναι ποτισμένα με ηρωικές ψυχές, αυτή την σατανική γιορτή του halloween.

Η λέξη «Halloween» είναι συντομογραφία του «All Hallows Evening», δηλαδή της βραδιάς πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων, που είναι 1η Νοεμβρίου.

Ο μύθος συνδέεται με τα κεριά και τις κολοκύθες είναι αυτός του Τζακ, ενός ανθρώπου που του αρνήθηκαν την είσοδο και στον Παράδεισο και στην Κόλαση. Ο Τζακ κατάφερε να αιχμαλωτίσει τον διάβολο, ο οποίος, για να απελευθερωθεί, του υποσχέθηκε ότι δεν θα τον ενοχλήσει ποτέ. Έπειτα από μια άσωτη ζωή, ο Τζακ πέθανε και, βρίσκοντας τις πόρτες του Παραδείσου κλειστές, οδηγήθηκε αναγκαστικά στην Κόλαση. Ο διάβολος, όμως,  δεν τον δέχθηκε και του πέταξε ένα κάρβουνο από τις φωτιές της Κολάσεως, το οποίο ο Τζακ πήρε και το έβαλε μέσα σε ένα γογγύλι που είχε μαζί του για να τον βοηθά να βλέπει και από τότε τριγυρνά, ψάχνοντας να βρει ένας μέρος να ξεκουραστεί.

Στις ΗΠΑ θεωρείται η πιο προσοδοφόρα εμπορικά εποχή του έτους, μετά τα Χριστούγεννα. Οι πωλήσεις από γλυκά, κοστούμια, διακοσμητικά αντικείμενα κ.λπ. για την ημέρα λέγεται ότι φθάνουν τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια.  

Βγαίνει η  νεολαία το βράδυ ντυμένη με τερατώδεις αποκριάτικες στολές (μάγισσες, βρικόλακες, φαντάσματα κλπ) πάνε στα σπίτια και λένε : "φάρσα ή κέρασμα". Γίνεται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες του κόσμου και εκτός Αμερικής.

 Αποτέλεσμα εικόνας για halloween makeup  Αποτέλεσμα εικόνας για halloween makeup     Αποτέλεσμα εικόνας για halloween makeup

Αν και είναι έθιμο του δυτικού κόσμου, με τα χρόνια το halloween κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για halloween makeup Αποτέλεσμα εικόνας για halloween makeup  

Τους παροτρύνουν να μυηθούν στη μαγεία του halloween, να μεταμφιεστούν σε δράκουλες, μάγισσες, φαντάσματα και να πιουν το πότο τους σε «τρομαχτικούς» ήχους, διοργανώνοντας πάρτι σε όλη την Ελλάδα σε κέντρα διασκεδάσεως, με στόχο το κέρδος αδιαφορώντας για το πόσες ψυχές χάνονται, που δυστυχώς έχουν μεγάλη απήχηση από την νεολαία. 
 Αποτέλεσμα εικόνας για halloween makeup  Αποτέλεσμα εικόνας για halloween makeup

Διαφημίσεις παντού, αφίσες, ενημερώσεις και πολυκαταστήματα που εδώ και δύο μήνες έχουν τοποθετήσει στα ράφια τους αυτές τις στολές και τα αξεσουάρ για να ετοιμαστούν όλοι για την σατανική βραδιά της 31ης Οκτωβρίου.


Αποτέλεσμα εικόνας για halloween makeup

Μόνο ντροπή μπορώ να νιώσω που επιτρέψαμε σε κάθε σατανική λατρεία να μπει τόσο απλά και να ριζωθεί στην πονεμένη Ελλάδα μας. Εύχομαι να μην τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας και να μας λυπηθεί ο Θεός σώζοντάς μας από τον βούρκο που έχουμε πέσει.

Ελένη Παπαδοπούλου,

Για το ιστολόγιο "Ελληνική Ναυς"



3 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ θερμά την αρθρογράφο και το ιστολόγιό σας για το κείμενο.
    Ενημερώθηκα για πράγματα που δεν γνώριζα.
    Μετέφερα ένα τμήμα του κειμένου σε δική μου ανάρτηση, με σχετικούς προβληματισμούς .

    καλή συνέχεια,
    Ο Θεός μαζί μας


    https://momyof6.wordpress.com/2016/10/18/halloween-%CE%B1%CE%BD-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%B1%CE%BC%CE%B5/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε κι εμείς για τα καλά λόγια. Μου άρεσε προσωπικά και το δικό σας άρθρο και θα το αναδημοσιεύσω.

      Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από τους αναγνώστες αν τυχόν ενοχλήθηκαν από τις εικόνες (που ο ίδιος επέλεξα και όχι η συγγραφέας του άρθρου), αλλά θέλησα να τονίσω μέσω των αποκρουστικών εικόνων τον σατανικό χαρακτήρα της γιορτής. Ίσως, ομολογουμένως να το παράκανα...

      Γεώργιος

      Διαγραφή
    2. Σάς ευχαριστώ για την αναδημοσίευση και χαίρομαι που σάς άρεσε.

      Σχετικά με τις εικόνες, απέφυγα την αντιγραφή τους, κυρίως για τον εξής λόγο: τυχαίνει κα΄ποιες φορές να γράφω ή να διαβάζω στον υπολογιστή με τα παιδιά γύρω μου, και προσέχω πολύ τι εικόνες θα δουν και ποιες θα αναδημοσιεύσω στο ιστολόγιό μου- προσπαθώ να είναι ένας χώρος όσο γίνεται "ασφαλής" και για εκείνα.

      Κατανοώ την πρόθεσή σας και δεν την παρεξηγώ επ΄ουδενί.

      Να είστε καλά.

      Αλεξία

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.