Ετικέτες

6.9.16

Μέχρι τον Οκτώβριο αν δεν καταργήσετε την βίζα «ξαμολάμε» εκατομμύρια μετανάστες



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ευθεία εκβιαστική προειδοποίηση απεύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαούσολγου, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αν μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο δεν καταργήσει την βίζα για την είσοδο Τούρκων υπηκόων στις χώρες της Ευρώπης, τότε η Τουρκία θα θεωρήσει την συμφωνία για τους λαθρό άκυρη, με συνέπεια να αφεθούν ελεύθεροι εκατομμύρια να κατευθυνθούν προς την Δύση και φυσικά προς την Ελλάδα.
Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε με σκληρά λόγια την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν τηρεί την συμφωνία που υπέγραψε με την Τουρκία πέντε μήνες μετά την υπογραφή ουσιαστικά καταργώντας την, με συνέπεια να αιωρείται η κατάσταση των εκατομμυρίων προσφύγων που αυτή την στιγμή βρίσκονται στην Τουρκία και περιμένουν να προωθηθούν με κάθε μέσο προς στην Ευρώπη. Δεν είπε βέβαια τίποτα για τα 72 κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϋπόθεση για να προχωρήσει η κατάχρηση της βίζας.
Παράλληλα κατηγόρησε οι ευρωπαϊκές χώρες δεν στήριξαν την τουρκική κυβέρνηση στο αποτυχών πραξικόπημα που αν επιτύχανε, όπως υποστήριξε, θα αποσταθεροποιούσε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, λέγοντας πως η Τουρκία ελπίζει το δυνατό συντομότερο να διευθετηθεί αυτό το θέμα και να εκδοθούν στην Τουρκία.
Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνουν όλα αυτά και τι επιπτώσεις θα έχουν κυρίως στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.