Ετικέτες

19.9.16

Η Πρώτη Συνάντησή μου με τα μέλη της "Ελληνικής Νεώς"




Με μεγάλη μου χαρά και κατά άκρα Θεία Οικονομία, όπως θα διαπιστώσετε στην συνέχεια, έγινε η πρώτη συνάντηση μου με μερικά από τα μέλη της χριστιανικής ομάδας του "Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου". Η συνεργασία μου με ομάδα αυτή έχει αρχίσει εδώ και περίπου δυο χρόνια, αλλά ήταν μόλις χθες που είτε γνώρισα είτε ξανάδα μετά από μια φευγαλέα γνωριμία κάποια άλλα μέλη! Γνώρισα πολύ αξιόλογους ανθρώπους, με γνήσια Ορθόδοξη Πίστη αλλά και Αγάπη στην Ελληνική κοινωνία, αυτό το μαρτυρεί το γεγονός, πως ο συντονιστής της συνάντησης αυτής με δυσκολία προσπαθούσε να μας πείσει ότι πρέπει να φύγουμε για να προλάβουμε τα τελευταία μέσα συγκοινωνίας, ενώ είχαμε ξεκινήσει αργά το απόγευμα!!



Ήταν μια πολύ θετική εμπειρία να συναντάς μια ομάδα που την ενώνει η Ορθόδοξη Πίστη, κοινές απόψεις για τα τεκταινόμενα στην χώρα μας, αλλά το πιο σημαντικό, είδα την διάθεση και την πρόθεση για να γίνουν πράγματα, να υπάρξουν κοινές λατρευτικές εκδηλώσεις, να διοργανωθούν ομιλίες, παρουσιάσεις σε θέματα που δυστυχώς κυριαρχούν την παρούσα χρονική στιγμή στην Ελληνική Κοινωνία, αλλά και νέα θέματα.


Αίσθηση προκάλεσε ο σύντομος αλλά και περιεκτικός χαιρετισμός του κοινού σημείου αναφοράς της ομάδας, ο οποίος και ευλογεί κάθε δραστηριότητά της.


Ολοκληρώνοντας αυτές τις ταπεινές σκέψεις θέλω να διηγηθώ πως παρευρέθηκα σε αυτή την συνάντηση, αν και δεν ήταν προγραμματισμένο αυτό να γίνει, παρά μόνο στην βουλή του Θεού. Ήταν αργά το μεσημέρι που μια έκτακτη ανάγκη με έκανε να κατέβω στο κέντρο της Αθήνας, και συναντήθηκα μέσα σε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς με τον συντονιστή της ομάδας, ο οποίος και μου πρότεινε την απογευματινή συνάντηση. Ο αυθορμητισμός και την αμεσότητα του χαρακτήρα του μου θύμισε και την δική μου επιθυμία για να γνωρίσω καλύτερα τα υπόλοιπα μέλη της χριστιανικής ομάδας του "Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου". 



Έτσι πραγματοποιήθηκε χωρίς ούτε μια ειδοποίηση, ή συνεννόηση παρά μόνο με εμπιστοσύνη στο Άγιο Θέλημα του Θεού μας, που εκείνος γνωρίζει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για το καθετί για να γίνει προς το Καλό και Συμφέρον (της) ψυχής ημών. Να στείλω και από εδώ τους χαιρετισμούς μου σε όσους είχα την τιμή γνωρίσω χθες, σε όσους περνούν πολύ δύσκολες δοκιμασίες και εύχομαι αμέριστη την βοήθεια του Χριστού μας, και να καλωσορίσω και το άλλο νέο μέλος που συνάντησα χθες!

Ευχαριστώ τον Χριστό μας για αυτήν την πολύ ωραία συνάντηση μαζί σας!

Καλή Πορεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.