Ετικέτες

6.8.16

Δημιουργία Ελληνικού προξενείου στον Πόντο τώρα!!!!!

ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Με αφορμή τις γενικευμένες επιθέσεις του PKK  στην περιοχή του Πόντου και πιο συγκεκριμένα η μια στο Κιουρτούν του Ν.Αργυρούπολης,  η άλλη στο Τσάλταγ, νότια της Κερασούντας που συνοδεύτηκε από το θάνατο του  διοικητή του σταθμού της χωροφυλακής, και πιο πρόσφατα  στην πόλη Μεσουδιέ, ελληνικά Μελέτιος ή Μήλας, όπου σκοτώθηκαν  σε ενέδρα τρεις Τούρκοι στρατιώτες,.γεννάται ένα ερώτημα. Τί γυρεύει το PKK στον Πόντο;

Σε μια περιοχή με διαφορετικές εθνότητες όπως Λαζοί, Έλληνες κρυπτο-χριστιανοί, Έλληνες Μουσουλμάνοι και άλλους το PKK επιχειρεί την εδραίωση της ένοπλης παρουσίας του στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου. Στόχος του είναι να συσπειρώσει και να προσελκύσει αριστερούς και αριστερογενείς πληθυσμούς της ευρύτερης περιοχής παρά εθνοτικές ομάδες που διαβιούν εκεί. Από τη μια είναι σωστή αυτή η τακτική, διότι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να έχουμε μελλοντικές γενοκτονίες από ένα  Έθνος που τα αιματοβαμμένα του χέρια στάζουν νωπά, ακόμη και σήμερα τόσο στον Κουρδικό  όσο και στον Συριακό λαό. Το στρατηγικό άνοιγμα που επιχειρείται σίγουρα είναι άνοιγμα που γίνεται στα πλαίσια μιας γενικότερης θεώρησης της τακτικής του ανταρτοπολέμου που επιβάλλει την μεταφορά και διασπορά χτυπημάτων σε όλη την επικράτεια του Τουρκικού κράτους με αντικειμενικό στόχο και σκοπό την δημιουργία  εμπόλεμων εστιών, ώστε να ασκήσει πίεση στην Τουρκική κυβέρνηση για άμεση επίλυση του Κουρδικού ζητήματος με ειρηνικά μέσα. Ως εδώ καλά, τι γίνεται όμως σε ένα πιθανό διαμελισμό της Τουρκίας; Θα έχουμε προέκταση του Κουρδικού κράτους στον Πόντο και έξοδο προς την Μαύρη Θάλασσα; Πώς θα προστατευτούν τα συμφέροντα των Κρυπτό-χριστιανών Ελλήνων του Πόντου; Γεννάται ένα ζήτημα που οι επιτελείς  στην Ελλάδα πρέπει να το προσέξουν ιδιαίτερα.  Κι επειδή προκύπτουν βάσιμες υποψίες και προβληματισμοί για το μέλλον της περιοχής, τί προτίθεται να κάνει η Ελληνική εξωτερική πολιτική, ώστε να διασφαλίσει και να προστατέψει τα συμφέροντα των εγκλωβισμένων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου; Πιστεύουμε πως η απάντηση, αν και πολύπλοκη, κατά βάση είναι απλή. 

Δημιουργία Ελληνικού προξενείου στον Πόντο τώρα!

Είναι πια καιρός να αφήσουμε τις υποτελείς νοσηρές ιδεοληψίες της εξωτερικής μας πολιτικής, μιας και έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την δημιουργία προξενείου στον Ελληνικό ιστορικό αυτό χώρο. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα ανοίγματα αυτά του PKK δεν είναι τυχαία, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.

ΤΙΜΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.