Ετικέτες

16.7.16

Ενημέρωση για τον Ηλία και προσευχή για τον Κωνσταντίνο, τον Ιωάννη, τον Χρήστο και την μικρή Ανθούλα.


Ο Ηλίας χειρουργήθηκε εχθές επιτυχώς (κλικ εδώ για να θυμηθείτε). Δόξα τω Θεώ! Αν και η πρώτη μέρα ήταν πολύ δύσκολη λόγω πόνου και επίδρασης της ύπνωσης και της μορφίνης μαζί με τα πολλά σωληνάκια που ήταν συνδεδεμένα στο σώμα του, σήμερα παρουσίασε πολύ καλύτερη εικόνα και δείχνει και καλή διάθεση. Του αφαιρέθηκε το οξυγόνο, ένα σωληνάκι που είχε στη μύτη (για να μην κάνει αναρρόφηση) και η παροχέτευση (που έβγαζε εγκλωβισμένο αίμα από την περιοχή όπου έγινε η επέμβαση). Επίσης κάθισε στο κρεβάτι για λίγα λεπτά με βοήθεια, αλλά φυσικά δεν είναι έτοιμος να περπατήσει.


Τις επόμενες ημέρες δεν θα δέχεται τροφή παρά μόνο θα είναι συνδεδεμένος με συσκευή που του παρέχει παυσίπονο, τον καθετήρα και φυσικά με ορό που του χορηγεί τα απαραίτητα υγρά, ηλεκτρολύτες κ.α. που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Από την Δευτέρα ο γιατρός είπε ότι θα του χορηγηθούν και υγρά σιγά - σιγά από το στόμα και θα περιμένουμε να σηκωθεί και στη συνέχεια να λειτουργήσει το έντερο.

Προσευχηθείτε όλα να πάνε καλά και να μην παρουσιαστούν επιπλοκές διότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί κατά τη διάρκεια μιας δεκαήμερης παραμονής σε ένα νοσοκομείο.

Θα ήθελα να βάλουμε στην προσευχή μας και τους 2 αδελφούς μας εν Χριστώ που βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο:

Κωνσταντίνος 64 ετών: Είχε παρουσιάσει όγκο στην κοιλιακή περιοχή ο οποίος αφαιρέθηκε μεν, αλλά δυστυχώς κόλλησε κάποιο χειρουργικό μικρόβιο (πολύ ανθεκτικό και δύσκολο ως προς τον εντοπισμό). Ταλαιπωρείται τώρα επί ένα μήνα, έχει κάνει δύο αξονικές και μια μαγνητική και το μικρόβιο δεν έχει ακόμα πλήρως αναγνωριστεί. Ταλαιπωρήθηκε με πυρετό επί δυο εβδομάδες, αλλά τώρα το έχει ξεπεράσει, αφού του δίνουν 5-6 δυνατά κοκταίηλ αντιβιοτικών και περιμένει πλέον τα αποτελέσματα μιας πολύ εξειδικευμένης εξέτασης που θα φανερώσει το ακριβές μικρόβιο που του έκανε την επιπλοκή...

Ιωάννης 91 ετών: Είναι 2 εβδομάδες στο νοσοκομείο έχοντας κάνει πριν 8 μέρες την ίδια περίπου επέμβαση με τον Ηλία. Η επέμβαση ήταν υποχρεωτική διότι διαφορετικά θα πέθαινε από αιμορραγία.... Ενώ λειτούργησε το έντερο και φαινόταν να είναι μια χαρά, οπότε και έλπιζαν οι δικοί του να βγει Δευτέρα ή Τρίτη, εχθές ζαλίστηκε και έπεσε, ενώ ανέβασε και πυρετό. Ευτυχώς δεν έπαθε κάποιο κάταγμα ή τραύμα, αλλά δυστυχώς η εξέταση που του έκαναν έδειξε ότι το έντερο δεν έχει "κολλήσει" καλά (έναν κίνδυνο για τον οποίο είχαν ενημερωθεί οι συγγενείς μετά την επέμβαση) κι έτσι θα πρέπει να ξαναχειρουργηθεί. Μπαίνει σε μεγάλη περιπέτεια ο Ιωάννης, ο οποίος να σημειώσω ότι είναι σωματώδης και μέχρι τα 90 του δεν είχε πάθει ποτέ τίποτα! Ας προσευχηθούμε ο Κύριος να τον ελεήσει.

Στο χειρουργείο γνώρισα και κάποιες άλλες περιπτώσεις:

Ανθούλα 16 ετών: Παρουσίασε σκωληκοειδίτιδα, αλλά οι γιατροί δυσκολεύτηκαν να την εντοπίσουν. Ταλαιπωρήθηκε επί τουλάχιστον μια εβδομάδα μέχρι να μπει στο χειρουργείο. Ας την βάλουμε στην προσευχή μας και την μικρούλα. Εχθές έγινε η επέμβασή της, αλλά δεν έχω νεότερα.

Χρήστος 80 ετών: μετά από επέμβαση στο έντερο δεν έχει ακόμα ξυπνήσει, δηλ. είναι σε κώμα επί 11 μέρες. Η Θεοδώρα, η γυναίκα του, τον επισκέπτεται κάθε μεσημέρι για μισή ώρα... Ας τους ελεήσει κι αυτούς ο Κύριος όπως και τόσους άλλους αδελφούς μας που δοκιμάζονται στα νοσοκομεία ή στα σπίτια τους υποφέροντας από κάθε λογής ασθένειες.

Και παρακαλώ ΜΗΝ ξεχνάτε την Ιωάννα, τον Γεράσιμο, την Ευγενία και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.