Ετικέτες

13.7.16

Λέρος: Κάτοικοι απαιτούν να φύγουν οι μετανάστε


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες στη Λέρο, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης κάτοικοι του νησιού που απαιτούν να φύγουν οι μετανάστες από το νησί και να κλείσουν οι δομές φιλοξενίας.

Οι πολίτες ανήρτησαν πανό με συνθήματα, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με τους εθελοντές και τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο κτίριο.
Σημειώνεται ότι όπως είπε νωρίτερα το πρωί ο γιατρός Γ. Παταβούκας μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο", αλληλέγγυοι και εργαζόμενοι στις δομές υποστήριξης απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες της Λέρου να συγκεντρωθούν στο ΠΙΚΠΑ για τους πρόσφυγες, "ώστε να απαντήσουν έμπρακτα στην ξενοφοβική συγκέντρωση που οργανώνουν ακροδεξιοί, για το μεσημέρι της Τετάρτης".
Σημειώνεται ότι στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί από νωρίς αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μία κλούβα με άντρες των ΜΑΤ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 50 μέτρων.
Οι συγκεντρωμένοι πολίτες αποσύρθηκαν σταδιακά από το χώρο μετά από περίπου 2 ώρες.




Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων πολιτών πρόκειται να συναντηθεί το πρωί της Πέμπτης με τον δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλια με σκοπό να διαβιβαστούν τα αιτήματά τους στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Ήδη πάντως, ο δήμαρχος Λέρου έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητώντας το κλείσιμο του κέντρου φιλοξενίας των μεταναστών και την απομάκρυνση τους από το νησί, ύστερα από τα επεισόδια που προκλήθηκαν στην διάρκεια των προηγούμενων ημερών.(διαβάστε αναλυτικά)

http://www.nooz.gr/greece/leros-katoikoi-zitisan-tin-apomakrunsi-ton-prosfigon                             ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.