Ετικέτες

25.7.16

Φάκελλος Κυπριακό: Ποιος προωθούσε την διχοτόμηση από το 1956;



Δίπλα ακριβώς μπορείτε να δείτε το απόρρητο έγγραφο του Foreign Office που αποδεικνύει ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ ήταν αυτός που άρχισε να προωθεί την ιδέα της διχοτόμησης, τον Ιούλιο του 1956, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αμερικανό υπουργό Kohler και ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο Απελευθερωτικός Αγώνας της ΕΟΚΑ.




Το Σεπτέμβριο του 1956, ο Αβέρωφ επανέλαβε την ιδέα της διχοτόμησης της Κύπρου ως τη μόνη λύση του Κυπριακού ζητήματος στον υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Halvard Lange. Δύο βδομάδες αργότερα πρότεινε ξανά τη διχοτόμηση στον ίδιο τον Τούρκο πρέσβη σε δύο συναντήσεις που είχε μαζί του στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο έγγραφο αποδεσμεύτηκε μετά την πάροδο 50 ετών αντί των 30 ετών που ισχύει σε άλλα απόρρητα Βρετανικά έγγραφα. Θα μου πείτε ο φάκελλος της δολοφονίας του Ιωάννη Α. Καποδίστρια μέχρι σήμερα δεν δόθηκε στην δημοσιότητα παρά το ότι έχουν περάσει σχεδόν 200 χρόνια και όχι 30 ή 50!

Επίσης, μήπως θυμάστε ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ ήταν ο υπουργός Αμύνης την εποχή του "Αττίλα ΙΙ" και αυτός που υποστήριξε πως "Η Κύπρος είναι μακρυά και δεν μπορεί να υποστηριχθεί από την Ελλάδα";




Κλείνοντας ακόμα ένα στοιχείο: Το τηλεγράφημα που εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών από την Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα τη νύχτα της Παρασκευής 19 Ιουλίου 1974. Το σήμα φέρει διαβάθμιση “Άκρως Απόρρητο-Ειδικού Χειρισμού” και μεταβιβάζει πληροφορίες του κλιμακίου της Κ.Υ.Π., σύμφωνα με το οποίο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (Γ.Ε.Ε.Φ.) έχει αναγνωρίσει 5 Τουρκικά πλοία που πλέουν σε απόσταση 12 μιλίων βόρεια του Ακρωτηρίου Αποστόλου Ανδρέα και 10 αποβατικά σκάφη που ακολουθούν από μεγαλύτερη απόσταση. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία φράση "(το) Γ.Ε.Ε.Φ. δεν ανησυχεί". Η έρευνα συνεχίζεται κι έρχονται νέες αποκαλύψεις που κάποιοι επιμελώς φροντίζουν να τις ξεθωριάσει ο χρόνος και να θαφτούν στη λήθη και την αλλοιωμένη μεταφορά της ιστορίας!

Άξιοι συνεχιστές μιας άθλιας εξωτερικής πολιτικής οι σημερινοί πολιτικάντηδες σε Ελλάδα και Κύπρο, ξεχνούν κάτι σημαντικό: Η Κύπρος δεν είναι Ελληνική! Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! Είναι η πατρίδα μας και θα την πάρουμε πίσω! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.