Ετικέτες

13.6.16

Η σιωπή Φίλη για το χλιδάτο ταξίδι


Σχόλιο. Ο Μπάρμπα Νίκος αποφάσισε να αφήσει για λίγο την κούραση και την καθημερινότητα και αποφάσισε να γευθεί την βασιλική πολυτέλεια!! Εμ  τόσο καλό κάνει στη Πατρίδα του να μην απολαύσει τους κόπους του!
Απάντηση στο χθεσινό δημοσίευμα της «Espresso» με τίτλο «New York New York για τον “κόκκινο” Νίκο Φίλη» δίνει το υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως να διαψεύδει όλες τις απολύτως τσεκαρισμένες λεπτομέρειες περί της χλιδάτης διαμονής του, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει την κατακραυγή για το πολυτελές ταξίδι.


Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την επίσκεψη των υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού Νίκου Φίλη και Αριστείδη Μπαλτά στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια της έκθεσης «Θεοί και θνητοί στον Ολυμπο: Αρχαίο Δίον, η πόλη του Διός» παραδέχεται ότι τα κονδύλια προήλθαν από το Ωνάσειο Ιδρυμα (στοιχείο που έτσι κι αλλιώς
αναφέρεται στο δημοσίευμα) και αποσαφηνίζει ότι αυτό «συμβαίνει επί χρόνια σε ανάλογες εκθέσεις στο εξωτερικό».

Αποφεύγει ωστόσο να σχολιάσει βασικά ζητήματα που θίγει το δημοσίευμα, όπως η χλιδή του ταξιδιού των δύο υπουργών, με τη διαμονή τους σε πολυτελέστατες σουίτες και τη μετακίνησή τους με λιμουζίνες, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά μέχρι... κεραίας το ρεπορτάζ. Προφανώς ο κ. Φίλης δεν αντιλαμβάνεται ότι προκαλεί το κοινό αίσθημα, καθώς στην πλειονότητά τους οι Ελληνες «στενάζουν».

Την ίδια ώρα, στην ανακοίνωση του υπουργείου γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα και στις συναντήσεις των δύο υπουργών (επικεφαλής της UNICEF, Anthony Lake, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, υπεύθυνη Πολιτισμού του δήμου Νέας Υόρκης Kate Levin, κοσμήτορας Σπουδών του New York University, Joy Connoly), οι οποίες όμως ήταν ανούσιες και εθιμοτυπικές.

Σε εστιατόρια πολλών αστέρων

Το ταξίδι αυτό θα είχε κάποια αξία, αν οι δύο υπουργοί προσπαθούσαν να βρουν οικονομική ενίσχυση για την Ελλάδα από ομογενείς. Αντ' αυτού, προτίμησαν την... dolce vita και τα δείπνα σε εστιατόρια πολλών αστέρων με θέα τους ουρανοξύστες του Big Apple.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας καταλήγει σημειώνοντας: «Η δραστηριότητα των υπουργών είχε γνωστοποιηθεί. Και προκαλεί απορία για ποιο λόγο επελέγη η σκανδαλοθηρική παρουσίαση της επίσκεψης». Τώρα, για ποιο λόγο χαρακτηρίζεται «σκανδαλοθηρική» η... πίσω από τις κάμερες αδικαιολόγητη χλιδή από έναν αριστερό υπουργό, αυτό είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί. Ωστόσο ο πολύπαθος ελληνικός λαός φαίνεται ότι έχει πάρει ήδη τις απαντήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.