Ετικέτες

15.5.16

Κλάψτε τους 卐 Τατάρους #Eurovision σφαζουν τους Πόντιους στην Μαριούπολη/Συμφερούπολη

debaltseve-2

Η Επιτροπή της Eurovision ψήφισε το πολιτικό τραγούδι της Ουκρανίας που θρηνούσε για τους συνεργάτες των ΝΑΖΙ.

Κάνεις δεν θρήνησε όμως για τους Νεκρούς των Τατάρων ναζί πριν από δυο χρόνια.

Ο Άγιος Ιγνάτιος (φέρεται να γεννήθηκε πριν από περίπου 300 χρόνια, 1716 ή 1717) τιμάται από τους Έλληνες της Μαριούπολης καθώς στο τέλος του 18ου αιώνα καθοδήγησε 50.000 Έλληνες-Πόντιους που εγκατέλειπαν την Κριμαία, η οποία βρισκόταν υπό τον ασφυκτικό ζυγό των Τατάρων. Τους οδήγησε στη γη της Αζοφικής, όπου ίδρυσαν τη σημερινή Μαριούπολη. Για το θάρρος που επέδειξε και για τον άθλο του, η αυτοκράτειρα Αικατερίνη της Ρωσίας του απένειμε το υψηλό παράσημο, το «αδαμάντινο εγκόλπιο της Παναγίας». Ο Άγιος αποδήμησε στις 16 Φεβρουαρίου 1786. Το 1997 αγιοποιήθηκε από την Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία.
Πριν ακριβώς δυο χρόνια το 2014, ο Τατάροι παραστρατιωτικοί μπήκαν στην Ποντιακή Μαριούπολη και εκτέλεσαν όποιον έβλεπαν στον δρόμο.
Ηταν 9 Μαϊου στην Μαριούπολη και γιόρταζαν την Νίκη κατά του Φασισμού. Κάτι που δεν άρεσε στον νέο ακροδεξιό διοικητή της εθνοφυλακής κι έτσι έστειλε 14 θωρακισμένα οχήματα μαζί με «αγανακτησμένους» του Δεξιού Τομέα και έγινε σφαγή.
Οι κάτοικοι προσπάθησαν να σταματήσουν τα άρματα, άλλα οι εντολές ήταν να ανοίξουν πυρ σε αθώους, όπως έκαναν και οι γερμανοί ΝΑΖΙ στην Ελλάδα το 1940

1 σχόλιο:

  1. Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι εδώ και χρόνια η Γιουροβίζιον έχει περιέλθει στον έλεγχο των επικυρίαρχων της "Παγκοσμιοποίησης", της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" και της "Νέας Εποχής". Απλά να θυμηθούμε τον περσινό νικητή κ.λ.π. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, με το να τους σχολιάζουμε τους δίνουμε υπόσταση και εξυπηρετούμε τους στόχους τους στο να διαδίδουμε να μας σκανδαλίζουν και να μας εκφοβίζουν. Ίσως είναι καλύτερα να κάνουμε τον σταυρό μας, να λέμε "Έξω από δω..", "ύπαγε οπίσω μου..." και να τους προσπερνάμε, εξουδετερώνοντας έτσι την ύπαρξη και τον σκοπό τους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.