Ετικέτες

22.5.16

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Χειμαρρώδης ο λόγος του Σεβ. Πειραιώς -όπως πάντοτε- στην τελευταία του Ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται στην παραίτησή του από μέλος της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Πειστικά τα επιχειρήματα του με θεολογική επάρκεια και διαλεκτική δύναμη. Όπως πολλοί άλλοι Έλληνες ιεράρχες αρνείται το ρόλο της “γλάστρας” στη Σύνοδο.“Όλα είναι συμφωνημένα” διαβεβαιώνει φιλοσυνοδικός ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος που γνωρίζει τα παρασκήνια όσο ελάχιστοι.


Μια μόνον επιφύλαξη για τις παραιτήσεις παραδοσιακών Μητροπολιτών από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ας μην αφήσουν μόνο του τον Σεβ. Ναυπάκτου να δώσει τη μάχη στη Σύνοδο και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Καλό θα ήταν ιεράρχες παραδοσιακού φρονήματος να στελέχωναν την αντιπροσωπεία ώστε από κοινού δυναμικά να δώσουν τη μάχη.

Μάλιστα αν τυχόν τα πράγματα δεν πάνε κατ’ ευχήν στις εργασίες της Συνόδου ίσως είναι σκόπιμο η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος ή τουλάχιστον οι παραδοσιακοί ιεράρχες που θα εκπροσωπούνται σ’ αυτήν να αποχωρήσουν από την Σύνοδο χωρίς να υπογράψουν τις αποφάσεις της. Γι’ αυτό θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν ιεράρχες που σέβονται την πίστη μας και που θα αποδειχτούν πρόθυμοι να τηρήσουν σθεναρή στάση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.