Ετικέτες

28.5.16

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ "ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΏΡΩΝ"!


Του Τίμου Σταυρίδη

Την πρόθεση του να απασφαλίσει την χειροβομβίδα επιχειρεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης θέτοντας θέμα,την επιστροφή των Μητροπόλεων των «Νέων Χωρών». Το μόνο που δεν γνωρίζει όμως είναι πως λειτουργεί μια χειροβομβίδα και τη καταστροφές μπορεί να προκαλέσει. Ας του το πουν οι μυστικό-σύμβουλοι που εμπιστεύεται, αφού το Αγιο Πνεύμα όπως φαίνεται κείτεται «μακράν» από το περισπούδαστο Φανάρι.
Ο Παναγιότατος και το επιτελείο του προσπαθεί ,με την άλλοτε παλέφατη  «φαναριώτικη» πολιτική , να επιτύχει διακαείς  πόθους και στόχους , όπως η αυτονόμηση των Μητροπόλεων από την Ελλαδική Εκκλησία στη σφαίρα επιρροής τους, ασελγώντας στην κυριολεξία και γράφοντας  στα παλαιά του υποδήματα Πατριαρχικούς Τόμους και Πατριαρχικές Πράξεις που εξέδωσε το ίδιο το Πατριαρχείο το 1928,παραχωρώντας την διοίκηση των Μητροπόλεων στην Ελλαδική Εκκλησία ,κρατώντας για τον εαυτό της τη πνευματική τους δικαιοδοσία.
Για να εισπράξη ένα νέο και λεβέντικο ΟΧΙ απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Έτσι οι εκτιμήσεις μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα  ότι : Η Εκκλησιαστική διπλωματία ασκήται μόνο για κοντόφθαλμες ,εγωιστικές τάσεις ενώ θα έπρεπε να υπήρχε μια μακροπρόθεσμη, ουσιαστική «πνευματική πολιτική» που θα απέβαινε προς όφελος Εκκλησίας, και εν γένει του κόσμου.
Βέβαια ,αντί τόσα χρόνια να ασχοληθεί το Πατριαρχείο ,με σοβαρά εκκλησιαστικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν και ταλανίζουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα όπως ο Οικουμενισμός,οι αιρέσεις και πλείστα προβλήματα που αναδύονται καθημερινός σε ένα παγκοσμιοποιημένο και αντιχριστιανικό περιβάλλον,και να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης ,το μόνο που τον απασχολεί είναι να εκπονεί  σχέδια όπως την αρπαγή των Μητροπόλεων . Δημιουργώντας  τις προϋποθέσεις για ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΣΗ στην Εκκλησία μας.
Ξεχνώντας πως  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ,Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΑΙΡΕΙ.
 Προσπαθεί και τα καταφέρνει, οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε,να διατηρεί λυκοφιλίες με υπουργούς άθεους μόνο και μόνο για να επιτύχει τους στόχους του, παράδειγμα η κ. Αννα Διαμαντοπούλου , που όπως ισχυρίσθηκε, τα είχε συμφωνήσει, ερήμην της Ελλαδικής Εκκλησίας, για να φέρει ευνοϊκή ρύθμιση προς όφελος του Φαναρίου. Βέβαια η κ.Διαμαντοπούλου, σαν πολιτικός ,όταν ρωτήθηκε από την Ελλαδική εκκλησία αν τελικά αυτό ισχύει απάντησε με ένα σοφιστικό λόγο όπως,ναι θα το δούμε...... Απάντησα αόριστα...... Δεν έχω  κάτι συγκεκριμένο..... κ.τ.λ. (άντε βγάλε άκρη)
Το μόνο σίγουρο είναι ότι συζητήθηκε κάτι αλλά δεν τελεσφόρησε. Τα ίδια έγιναν βέβαια και με άλλους υπουργούς , όπως με τον κ. Αρβανιτόπουλο που είχε θετική στάση .
Δηλαδή όταν οι πολιτικοί μας διάττοντες  αστέρες κατέρχονται για «ευλογία» στο Φανάρι, αρχίζει το κούς κούς .

Τα ίδια είχε κάνει και στον αείμνηστο Σεραφείμ Τίκα όπως και στον μακαριστό Χριστόδουλο που του επέβαλε μάλιστα και επιτίμιο ακοινωνησίας για άλλο ζήτημα βέβαια.
Είδατε πυγμή! Είδατε εξουσία!
Τα πράγματα βέβαια δεν κλείνουν εδώ αλλά συνεχίζουν. Εμ τι το πέρασες το Φανάρι παίξε γέλασε! Πρωτείον!
Στη συνέχεια επιχειρείτε εκ νέου ,με «καταδρομική» επιχείρηση ,να ανέλθει στο Μητροπολιτικό θώκο Ιωαννίνων,ένας δικός του ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος. Με πιέσεις και παρασκήνιο , λες και ήταν αγώνας ιπποδρόμου που προηγούνταν ο "Γκανιάν" έναντι των άλλων αλόγων, έφαγε τελικά πόρτα μιας και οι ψήφοι ήταν μόλις 7 υπέρ του! Κάτι που σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Μητροπολιτών των Νέων Χωρών,που ανέρχονται σε 36 –δηλαδή οι 29 (αν δεχθούμε ότι οι 7 ήταν αυτοί που ψήφισαν τον Αμφιλόχιο),δεν ψήφισε τον εκλεκτό του Πατριάρχη!
Βέβαια το Φανάριον δεν το βάζει κάτω , καθώς φημολογείται πως  άμεσος στόχος τώρα είναι η Θεσσαλονίκη καθώς εποφθαλμιά τη παραίτηση του Ανθιμου!
Είδατε το Φανάριον! Είδατε μακροπρόθεσμους  πνευματικούς ορίζοντες που ανοίγει ; Δίδει πνευματικάς αφορμάς δια τον πνευματικόν καλλωπισμών των χριστιανών, με  αγάπη, βασισμένο βέβαια πάντα στην "Πατερικότητα "  που εκπορεύεται από τα «ύδατα του Βοσπόρου»!
Και το κυριότερο είναι ότι αν παίρνει αποφάσεις π.χ Την Πανορθόδοξο  σύνοδο της Κρήτης,τις παίρνει μόνο του!
Φυσικά επηρεασμένο από το Οικουμενιστικό πνεύμα της εποχής αλλά και περίεργα παιχνίδια δυνατών παικτών στη γεωστρατηγική σκακιέρα που θέλουν να επιβάλουν τους σχεδιασμούς τους. Ο νοών νοήτω!
Φρίξον Ηλιε!
Η καταγραφή πράξεων και ενεργειών του Πατριάρχου μας όπως Οικουμενιστικά ανοίγματα, συμπροσευχές, διεκδικήσεις κ. α , τον έχει καταστήσει στη συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας ως ποιμένα με πνευματική ανεπάρκεια!
 Είμαστε λάθος;
 Ζητούμε συγνώμη με εδαφιαία μετάνοια!
Απλά ας το αποδείξη.
Μήπως φίλοι μου καλοί σκανδαλίζεσθαι;
Μήπως η γραφή μας διακατέχεται από πνεύμα εγωισμού και μισαλλοδοξίας;
Ακούμε σήμερα  την πρόταση Είσαι Εγωιστής!!!! Δεν κάνεις  υπακοή!!!
Τελικά  να είσαι εγωιστής τι είναι; Είναι όπλο στη φαρέτρα κάποιων που υποτίθεται ασκούν εξουσία και προσπαθούν να   φορτώσουν τη ρετσινιά του εγωιστή σε  κάποιον που αντιδρά ώστε να του δημιουργήσουν  φοβικό σύνδρομο και ενοχές; Είναι η απειλή που θα τον καρπωθεί αυτός που θα αντιδράσει δυναμικά σε κάθε εκκλησιαστική αυθαιρεσία;
Δηλαδή ο πιστός δεν έχει άποψη ; Που είναι η συμμετοχή του στα εκκλησιαστικά δρώμενα; Μόνο  στα μυστήρια και στην αφαίμαξη τις τσέπης του!
Να ένα ωραίο θέμα για συζήτηση σε μια Πανορθόδοξο σύνοδο.
 Πονάμε την μάνα Εκκλησιά και αν αντιδρούμε,έστω και μ αυτόν τον σαρκαστικό τρόπο αντιδρούμε γιατί βλέπουμε πως αρκετοί πνευματικοί μας άρχοντες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πνευματικά τους καθήκοντα όπως τα όρισε ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας οι άγιοι Απόστολοι και οι αποφάσεις των Οικουμενικών συνόδων!
Δεν είμαστε μηδενισταί. Δεν είμαστε αρνητικοί σε συγκλίσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο. Αρκεί ότι κάνουμε να το κάνουμε με Αγιοπνευματικά κριτήρια διασφαλίζοντας πρωτίστως την ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΝ.
 Ας προσευχηθούμε για το Πατριαρχείο να αλλάξει ρότα έστω και την τελευταία στιγμή , άλλα κι ας έχουμε άγρυπνο το μάτι, με προσευχή και νηστεία διότι οι μέρες είναι πονηρές!

Τίμος Σταυρίδης για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ
πηγες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.