Ετικέτες

18.4.16

Τα ράσα της "παράστασης" στη Λέσβο

Πήρε τέσσερις  οικογένειες προσφύγων μαζί του στο αεροσκάφος -σε μια επίδειξη δυνάμεως- ,μας αποχαιρέτησε (αφού μας επαίνεσε) και έφυγε.
Για τον πάπα Φραγκίσκο λέμε που επισκέφθηκε την Λέσβο και έκανε τα διεθνή και τα ντόπια Μ.Μ.Ε. να παραληρούν…Συνοδοί του ο οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Το σίγουρο είναι ότι ο πάπας έκανε εμφάνιση σταρ και έδωσε μία καλά οργανωμένη παράσταση στην οποία συμμετείχαν οι ορθόδοξοι προκαθήμενοι, προσφωνώντας «αγιότατο» (για άλλη μία φορά) τον αρχηγό μιας αίρεσης, με τεράστιο πλούτο και πολιτική ισχύ.
Ο πάπας Φραγκίσκος είναι πρωτίστως πολιτικό πρόσωπο -αρχηγός του κράτους του Βατικανού- και δευτερευόντως θρησκευτικό (και μόνο για τους Ρωμαιοκαθολικούς). Έτσι η επίσκεψή του στη Λέσβο, για το προσφυγικό πρόβλημα, θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως επίσκεψη ενός πολιτικού ηγέτη.
Βέβαια, τις τελευταίες δεκαετίες, η επίσημη ηγεσία της Ορθοδοξίας βρίσκεται σε διάλογο με τον πάπα αλλά η καλή θέληση των Ορθοδόξων δεν φαίνεται να αποδίδει τα αναμενόμενα, δηλαδή την επιστροφή των Ρωμαιοκαθολικών στην αρχαία Εκκλησία.
Γι’ αυτό και ενοχλεί το να του φέρονται, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος, σαν να είναι θρησκευτικός ηγέτης μιας αποδεκτής χριστιανικής κοινότητας, δηλαδή μιας κανονικής τοπικής Εκκλησίας.
Ωστόσο ο τρόπος του να πλησιάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει δικός τους τρόπος. Δεν ήταν ανάγκη να έρθει ο πάπας για να κάνουν περιοδεία στην προσφυγική τραγωδία οι Ορθόδοξοι πνευματικοί ηγέτες…Έπρεπε να είναι διαρκώς εκεί!  Όπως και ο κ. Τσίπρας που.. συστήθηκε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, επί τη ελεύσει του ποντίφηκος.
Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό είχε αρκετά στοιχεία ανθρωπιστικού σώου, όπως και τότε με την Αντζελίνα Τζολί.
Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι ο πάπας ήρθε να ευλογήσει τα θύματα αυτών που -ως ποίμνιό του- φιλούν το δαχτυλίδι του και μετά δολοφονούν λαούς και έθνη και δημιουργούν πρόσφυγες, δουλέμπορους και δυστυχία.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο λεγόμενος «πάπας των φτωχών» δεν έφερε ούτε ευρώ από την τράπεζα του Βατικανού, τη γνωστή και ως ‘’Ινστιτούτο για τα έργα της Θρησκείας’’ (Instituto per le Opere di Religione – IOR), για τους πρόσφυγες.
Επίσης για να λιγοστέψει η «αθωότητα» και το ειδυλλιακό φόντο της επίσκεψης, ας δούμε και το εξής (που μάλλον λίγοι πρόσεξαν):
Η  επίσημη, αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, σημαία της Συρίας έχει δύο αστέρια. Αυτή στην οποία είδαμε τον πάπα (όχι τυχαία)να στέκεται μπροστά της, έχει τρία αστέρια. Οι περισσότεροι, επειδή τα χρώματα είναι ίδια, εξαπατώνται και νομίζουν ότι πρόκειται για κακόμοιρους Σύριους πρόσφυγες. Πρόσφυγες μπορεί να είναι μεν, αλλά στην πραγματικότητα είναι οπαδοί ισλαμιστών τζιχαντιστών. Διότι αυτή είναι η σημαία της αντιπολίτευσης, της χαρακτηριζόμενης από την Δύση και ως «μετριοπαθή». Είναι η σημαία των τζιχαντιστών του FSA (Ελεύθερου Συριακού Στρατού) που ήταν και οι πρώτοι αποκεφαλιστές, ήδη από το 2012.
Σήμερα ο FSA πολεμάει στη μάχη του Χαλεπίου στο πλευρό της Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα), του Νταές, διάφορων άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων αποκεφαλιστών και των Τούρκων παρακρατικών, εναντίον του νόμιμου Αραβικού Συριακού Στρατού, των Κούρδων και των Ρώσων συμμάχων τους.
Πρόκειται δηλαδή για μια επίσημη απόδειξη ότι στην Ελλάδα βρίσκονται κανονικά και με τον νόμο οπαδοί τζιχαντιστών, ή είναι τζιχαντιστές οι ίδιοι!
Και ποιους αποκεφάλιζαν αυτά τα παιδιά του FSA, που ευλογεί ο Πάπας;
Ο FSA έσφαζε και αποκεφάλιζε Αλαουίτες, Σιίτες και Χριστιανούς!
Έρχεται ο Πάπας, λοιπόν, και δείχνει την αλληλεγγύη του στους σφαγείς των δύο Επισκόπων του Χαλεπίου και χιλιάδων Χριστιανών Ελληνορθόδοξων και Συρίων. Δείχνει τη συμπάθεια του σε αυτούς που πυροδότησαν το κύμα της προσφυγιάς, υποστηρίζοντας εκείνους που το δημιούργησαν με τις φρικαλεότητες τους. Κάποιος θα έπρεπε να τον είχε προστατέψει απ’ αυτό!
Τελικά οι όμορφες εικόνες (που δημιουργεί η «επικοινωνία») δεν είναι παρά γιανα αμαυρώνονται και στα άσπρα ράσα οι λεκέδες φαίνονται πιο έντονα…
Υ.Γ. Επειδή υποψιάζομαι ότι πολλοί θα μιλήσουν για καιρούς που άλλαξαν και έγιναν «μοντέρνοι», απλά θα θυμίσουμε ότι η Αλήθεια δεν ήταν ποτέ παρωχημένη για να γίνει τώρα σύγχρονη και αναφορικά με το ότι δεν συγκαταλέγουμε τον πάπα στους ιεράρχες της Εκκλησίας μας, παραπέμπουμε στον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς που λέει:«Δοκίμασε την πίστιν σου και έλεγξε την με το Σύμβολον της πίστεως».

Σε ελεύθερη μετάφραση: Αν ο πάπας πει το «Πιστεύω», θα συνταχθούμε μαζί του. Μέχρι τότε…προσοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.