Ετικέτες

12.2.16

Μακαριότατε τολμήστε! Έχετε δύναμη και σας φοβούνται.



Του Ιωάννου Κανδρή


Με αφορμή τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου τόσο για το τζαμί, που θέλουν τώρα κάποιοι άλλοι με το μανδύα αυτή τη φορά του Διεθνισμού να μας το επιβάλουν ρητά και αμετάκλητα, όσο και για το μεταναστευτικό που όλοι έχουμε πάρει χαμπάρι τι παίζεται, θα θέλαμε να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις που απασχολούν τον Ελληνορθόδοξο πολίτη αυτής της χώρας. Και λέμε Ελληνορθόδοξο, γιατί έως και λίγα χρόνια πριν ήταν άγνωστη η οποιαδήποτε άλλη μειονότητα που θα τη χαρακτήριζε ως ισχυρή παρουσία στον κοινωνικό ιστό της πατρίδος μας. Υπήρχε βέβαια η μουσουλμανική μειονότητα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης αλλά χαρακτηριζόταν ως διαχειρίσιμη μιας και το Τούρκικο προξενείο προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει την κερκόπορτα για να εδραίωσει τα διχοτομικά του σχέδια από το ήδη σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα με τις διαφορετικές αποχρώσεις. Μακαριότατε στόχος μας δεν είναι να σας υποδείξουμε τα «καθέκαστα» και το τι πρέπει να γίνει, ούτε να σας «καλοπιάσουμε» με ένα σοφιστικό περιτύλιγμα. Όχι! Σίγουρα εσείς γνωρίζετε πολύ περισσότερα από εμάς και θέλουμε να πιστεύουμε πως τα εφαρμόζετε με ένα τρόπο διακριτικό και νηφάλιο, όπως αρμόζει στον χαρακτήρα σας. Το είδαμε την Τετάρτη το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ που εκφράσατε τις ανησυχίες μας με έναν κόσμιο και δημοκρατικό τρόπο που ταιριάζει σε ένα προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Η ακρότητα από όπου και αν προέρχεται δεν ωφέλησε σε τίποτα ούτε την Εκκλησία ούτε την Πατρίδα μας. 

Το βλέπετε, όπως το βλέπουμε κι εμείς, πως τα συστημικά Μ.Μ.Ε δεν προβάλλουν τον λόγο και την άποψη της Εκκλησίας όσο θα έπρεπε προφανώς για γνωστούς λόγους που έχουμε κατ' επανάληψη σχολιάσει. Να ξέρετε, όμως, πως όλοι χάρηκαν γι' αυτήν την παρουσία σας. Μας άρεσε και μας έδωσε κουράγιο, διότι όλοι αισθανθήκαμε πως οι αγωνίες, οι ανησυχίες μας,  βρήκαν διέξοδο και εκφραστή στο σεπτό πρόσωπό σας. Αισθανθήκαμε πώς και 'μεις ως χριστιανοί, δια στόματός σας, προβάλλαμε λόγο καθαρό, λόγο ανησυχίας και προβληματισμού, και το κυριότερο ότι δεν μασάμε «κουτόχορτο» ,όπως νομίζουν κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι θολοκουλτουριάρηδες. Ζυγίσαμε την παρουσία σας από τη μια και από την άλλη, βλέποντας τα γνωστά προβλήματα έλλειψης επαφής με το χριστεπώνυμο πλήρωμα,  είδαμε θετικές αντιδράσεις και θετικές εκτιμήσεις από πολλούς χώρους. Άλλοι πάλι είπαν "Επιτέλους κάποιος μίλησε" ή "Δόξα τω Θεώ μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος-κάλιο αργά παρά ποτέ".

Στην παρούσα φάση Σεβαστέ μας Πατέρα μας δώσατε την ελπίδα για περισσότερη αγωνιστική δράση. Εμείς γνωρίζουμε πως το «έχετε» και δεν θα μας διαψεύσετε. Ξέρουμε ότι γνωρίζετε πως το μαντρί πρέπει να χει δυνατά τσομπανόσκυλα, για να διαφυλάξουν τα πρόβατα, γιατί αν είναι αδύνατα και φοβισμένα θα είχαν χάσει την μάχη με τους λύκους με αποτέλεσμα την απώλεια του ποιμνίου. Τί θέλουμε να πούμε ; Πως απέναντί σας έχετε αδίστακτους καιροσκόπους πολιτικάντηδες που προσπαθούν με ύπουλο τρόπο να αποδομήσουν ότι απόμεινε και να προσφέρουν την υποτιθέμενη νίκη τους προσφορά στον δικό τους θεό.

Παράδειγμα; Ποιός πρωθυπουργός έπραξε τα μέγιστα προς όφελος της Πατρίδας; Φυσικά κανείς. Ποιός υπουργός παιδείας (το τόσο νευραλγικό υπουργείο) έπραξε τα μέγιστα προς όφελος της πατρίδας και της νεότητας; Ουδείς! Κατάντησαν τα σχολεία μας δίχως Χριστό, δίχως στηρίγματα για τα παιδιά μας, πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες αρκετών διδασκάλων και ειδικά ιερέων. Ο ένας νόμος χειρότερος από τον άλλο και πάντα στο όνομα του Ευρωπαϊκού ιδεώδους. Η υποκρισία και η διαβολή βασιλεύει, π.χ. όπως με τη διαβούλευση για το σύμφωνο συμβίωσης. Ενώ τα μηνύματα από αυτή ήταν αρνητικά και όμως αυτοί το ψήφισαν γράφοντας στα παλαιά τους υποδήματα τη γνώμη των πολιτών! Και το χειρότερο; Έρχονται με ένα «χαμόγελο» και σας ζητούν ακρόαση! Κινδυνεύουν τα παιδιά μας, η ελπίδα αυτού του τόπου, από τα ξενόφερτα πρότυπα μιας και οι Νενέκοι φρόντισαν να μας τα επιβάλουν. Ο εχθρός προ τον πυλών! Προς Θεού μην το επιτρέψετε! Έχετε δύναμη και να ξέρετε ότι την φοβούνται. Γι' αυτό ό,τι εθνοκτόνο θέλουν να περάσουν το πλασάρουν αργά αργά, σαν δηλητήριο φιδιού, κρατώντας για την φατρία τους το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Η Εκκλησία μας, όμως, Μακαριότατε έχει το μεγαλύτερο όπλο: την αλήθεια, την μάχαιρα του πνεύματος και μπορεί με μια καταδρομική ενέργεια να κονιορτοποιήσει τις επιβουλές και μεθοδεύσεις τους. Κάθε ενέργεια βέβαια θα έχει και τις παρενέργειές της. Αλλά μη φοβήσθε «Θαρσείτε εγώ νενίκηκα τον κόσμο». Θα έχετε δίπλα σας όλο το χριστεπώνυμο ποίμνιο . Κλήρος και λαός μαζί μια γροθιά! Μην φοβηθείτε το κόστος! Δεν το λέω εγώ, αλλά το βροντοφωνάζει ο Άγιος Μεδιολάνων Αμβρόσιος που έδιωξε από το ναό τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο! Η Εκκλησία αυξάνετε ποιοτικά με την αγωνιστικότητα. Θέλουμε από εσάς, τον Ποιμενάρχη μας, να «ανεβάσει» κι άλλο τις στροφές. Να βγει πιο μπροστά. Αυτό φοβούνται οι εχθροί της πίστεως μας Μακαριότατε, την ενότητα !!

Δεν θέλουν να ακούγεται η φωνή της Εκκλησιάς, γιατί ενοχλεί! "Κλίνουμε γόνυ " και σας παρακαλούμε: ΤΟΛΜΗΣΤΕ γιατί ο Έλληνας και ξέρει και γνωρίζει να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Είναι τυχαίο πως χιλιάδες χρόνια συντηρούμε άσβεστη την εθνική ταυτότητα και κληρονομιά μας; Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι έναν Ηγήτορα !



Ιωάννης  Κανδρής για το ιστολόγιο Ελληνική Ναύς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.