Ετικέτες

9.1.16

Ας προσευχηθούμε για τους ηλικιωμένους αδερφούς μας


Αυτές τις ημέρες έχουν έρθει εις γνώσιν μου αρκετές περιπτώσεις ηλικιωμένων κυρίως αδερφών μας που περνούν δύσκολα. Ας προσευχηθούμε γι αυτούς και ας μην ξεχάσουμε την αίτησή μας προς τον Κύριο κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας (μετά την Μεγάλη Είσοδο στη συναπτή των Τιμίων Δώρων):


Χριστιανὰ τὰ τέλη τῆς ζωῆς ἡμῶν, ἀνώδυνα, ἀνεπαίσχυντα, εἰρηνικὰ καὶ καλὴν ἀπολογίαν, τὴν ἐπὶ τοῦ φοβεροῦ βήματος τοῦ Χριστοῦ, αἰτησώμεθα.



Τα ονόματα είναι:



Αλίκη [ανανέωση: κοιμήθηκε στις 12/1/16]

(89 ετών, πλέον απλά αναπνέει. Πέρασε δύσκολα τις γιορτές. Το θετικό είναι ότι έχει κοινωνήσει και ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, ενώ επίσης βοηθούσε πολύ κόσμο.)
Ιωάννης [ανανέωση: κοιμήθηκε στις 15/11/16]
(περίπου ίδιας ηλικίας. Είναι κατάκοιτος εδώ και αρκετό καιρό. Κι αυτός είναι άνθρωπος της εκκλησίας και έχει μια πολύ καλή οικογένεια.)
Σταυρούλα  [ανανέωση: κοιμήθηκε στις 11/9/16]
(περίπου 70 ετών. Εντοπίστηκε πρόβλημα στο πάγκρεας. Θα κάνει επέμβαση παρακέντησης για να αφαιρεθεί υγρό. Είναι και διαβητική. Ανανέωση: Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Περιμένει κάποια αποτελέσματα, αλλά οι γιατροί είναι απαισιόδοξοι...)
Ανδρέας [ανανέωση: κοιμήθηκε στις 16/1/16]
(περίπου 75 ετών. Έχει παρουσιάσει μετάσταση από παλιότερο καρκίνο. Πλέον έχει λευχαιμία και νοσηλεύεται. Δύσκολα τα πράγματα.)
Γεράσιμος
(άνω των 85 ετών. Παρουσιάζει πολλά προβλήματα και νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.)
Μιχαήλ και Μαρία
(ζευγάρι ηλικιωμένων που παρουσιάζουν πολλά προβλήματα λόγω ηλικίας και βρίσκονται και οι δυο κατάκοιτοι τον τελευταίο ένα χρόνο τουλάχιστον.)

Ας προσευχηθούμε και για όλους τους υπόλοιπους ηλικιωμένους που υποφέρουν και που διανύουν το τελευταίο στάδιο της ζωής τους. Ο Θεός να τους ελεήσει και να τους δώσει πάνω από όλα μετάνοια και τον απαραίτητο χρόνο ώστε να πάνε όσο πιο καλά προετοιμασμένοι προς τον Κύριο.

Και παρακαλώ ΜΗΝ ξεχνάτε την Ιωάννα, την Ηλιάνα και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν γίνομαι φορτική θα ήθελα μια προσευχούλα για την Αναστασία και τα δίδυμα που κυοφορεί (7ο και 8ο στη σειρά παιδάκια της) τα πρώτα έξι ηλικίας 7χρονών και 7 μηνών το 6ο είναι καλά στην υγεία τους αλλά δύσκολη η εγκυμοσύνη στα δίδυμα, είναι τριών μηνών και έχει αποκόλληση πλακούντα. Τα έταξε στην Παναγιά να φέρει εις αίσιον πέρας την εγκυμοσύνη της. Πάρτε την στην προσευχή σας μαζί με τους όλους τους υπόλοιπους που αναφέρεται εδώ. Ευχαριστώ πολύ εγώ η νονά του 6ου παιδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.