Ετικέτες

11.1.16

Κατάθλιψη - Έχεις λύπη; Ο Χριστός σου λείπει!




Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα παρατηρήσουμε πολλές ψυχές να νοσούν από κατάθλιψη. Οι λόγοι σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να είναι πολλοί. Οικονομική κρίση, θάνατος αγαπημένου προσώπου, μία σοβαρή ασθένεια, ερωτική απογοήτευση, οικογενειακά προβλήματα, κοινωνικός αποκλεισμός και τόσα άλλα που ανοίγουν την πόρτα για μία δύσκολη δοκιμασία ενός ανθρώπου. Πολλές φορές συμβαίνουν πολλά από τα παραπάνω μαζί και τότε καταρρέει ο άνθρωπος κι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.

Τα συμπτώματα πάντα μας φοβίζουν. Συχνοί πονοκέφαλοι, εκνευρισμός, αϋπνία, δυσκολία επικοινωνίας. Όσο τα αμελούμε τόσο δυναμώνουν τα συμπτώματα και γεννιούνται τα γνωστά σε όλους μας ψυχοσωματικά νοσήματα. Δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις καταλήγουν σε καρκίνο και πολλές ψυχές χάνονται άδικα. Πολλοί οδηγούνται στην τρέλα, καθώς δεν μπορούν να κρατηθούν από πουθενά και φτάνουν στην απόγνωση. Η επιστήμη σε μία πρώτη επίσκεψη ενός ανθρώπου που περνάει μία περίοδο έντονου άγχους προτείνει κατευθείαν τα χάπια, ήπιας μορφής αρχικά τα οποία όμως δημιουργούν εξάρτηση και καταστρέφουν ταυτόχρονα τον σώφρονα λογισμό. Συνεχίζουν τα χάπια όλο και πιο έντονα και κάποιοι από αυτούς οδηγούνται στο ψυχιατρείο όπου τους αποτελειώνουν. 

Αυτοκτονούν δίχως δεύτερη σκέψη και καταδικάζουν τον εαυτό τους σε ένα αιώνιο κάψιμο χωρίς να το κατανοούν. Πόσοι αδελφοί μας μπλέκουν στα ναρκωτικά για να ξεφύγουν για λίγο από την σκληρή πραγματικότητα και χάνουν την ψυχή τους... Αυτοκτονούν σιγά σιγά. 

Από την άλλη, πολύ μεγάλο ποσοστό ακολουθεί τις λεγόμενες εναλλακτικές θεραπείες που τόσο καλά μας έχει διαφημίσει η ανατολή (yoga, reiki, βελονισμός, αυτοβελτίωση, ύπνωση, διαλογισμός κ.α.) που καίνε κυριολεκτικά το νου, το σώμα και την ψυχή. 

Ψυχική νόσος ή αόρατος πόλεμος; Αν συνεχίζουμε τα κοιτάμε γύρω μας θα δούμε πολλές ψυχές που έσωσαν την ψυχή τους αφήνοντας την ζωή τους στο θέλημα Του Θεού. Που ακούμπησαν την καρδιά τους με βαθιά κατάνυξη και μετάνοια στην αγκαλιά της Παναγίας και σώθηκαν εκ θαύματος από την μάστιγα της εποχής μας. Διαπίστωσαν πως τελικά δεν ήταν ψυχική νόσος αλλά ένας αόρατος πόλεμος του μισάνθρωπου που προσπαθούσε να καταστρέψει τα πάντα. Νίκησαν με την βοήθεια του Θεού τον αόρατο εχθρό και ευγνωμονούν τον Θεό για την δοκιμασία που τους έστειλε γιατί μέσα από τον δύσκολο και επίπονο δρόμο της θλίψης ήρθαν πιο κοντά Του. 

Παρατηρώντας λοιπόν όλους αυτούς τους ανθρώπους που τα μάτια τους είναι αγριεμένα και φοβισμένα ταυτόχρονα, που η ψυχή τους βασανίζεται, πονάει και πολεμάει να σωθεί, που το μυαλό τους δεν βρίσκει την λύση και χάνεται όλο και περισσότερο, που η καρδιά τους αιμορραγεί και φωνάζει συνεχώς βοήθεια, παρατηρώντας την βαθιά τους θλίψη, θα μπορούσαμε να προσευχηθούμε όλοι από καρδιάς να βρουν την πραγματική σωτηρία στο πρόσωπο του ενός και Τριαδικού Θεού μας. 

ΙΑΣΙΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ. 
’ΕΧΕΙΣ ΛΥΠΗ; 
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ!!

Ελένη για το ιστολόγιο Ελληνική Ναυς

Σχόλιο: Όπως διαβάζουμε και στο τρισάγιο (τόσο στην αρχή αλλά και σε άλλα σημεία των ακολουθιών): 


Άγιος ο Θεός... Δόξα... Παναγία Τριάς, ελέησον ημάς...
Άγιε επίσκεψαι και ίασαι τας ασθενείας ημών, ένεκεν του ονόματός Σου. 
Κύριε ελέησον (3) ... Δόξα... Πάτερ ημών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.