Ετικέτες

7.12.15

Νικόλαος και Γεώργιος: ας τους στείλουμε την δική μας βοήθεια...


Ο Νικόλαος είναι θείος ενός πνευματικού μας αδερφού και μέλους της ομάδος μας, ο Γεώργιος είναι αδερφός ενός ενορίτη μας με τον οποίο μιλήσαμε τυχαία σήμερα. Και οι δύο αδερφοί μας εν Χριστώ είναι καρκινοπαθείς. Δυστυχώς, πληθαίνουν τα κρούσματα καρκίνου και σε κάθε οικογένεια μετράμε πάνω από μια περίπτωση!

Ο Θεός το επιτρέπει και μάλλον ξέρει καλύτερα από εμάς. Ωστόσο, στον κάθε άνθρωπο δίνει τον σταυρό που μπορεί να κουβαλήσει. Ας μην το ξεχνάμε αυτό... Αλλά τι πιο όμορφο να σηκώσουμε λίγο από τον σταυρό του αδερφού μας και, αν δεν μπορούμε με άλλους τρόπους, η προσευχή είναι μια καλή κίνηση, έστω και για μια μόνο φορά, αρκεί να βγει από την καρδιά μας και να φθάσει στα "αυτιά" του Θεού.

Κύριε, εἰσάκουσον τῆς προσευχῆς μου, ἐνώτισαι τὴν δέησίν μου ἐν τῇ ἀληθείᾳ σου, εἰσάκουσόν μου ἐν τῇ δικαιοσύνῃ σου·  (ψαλμός 142, 1)


Πως είναι και που βρίσκονται οι προφήτες Ηλίας και Ενώχ;


Ομιλία π. Αθανασίου Μυτιληναίου

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (7/12/15-13/12/15)

ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Διανύουμε πλέον την 4η εβδομάδα της Μικρής Σαρακοστής. Λεπτομέρειες για τη νηστεία των Χριστουγέννων μπορείτε να διαβάσετε στο νέο μας άρθρο:


Για την εβδομάδα ισχύει ο γενικός κανόνας σύμφωνα με τον οποίο μπορούμε να φάμε ψάρι (ή λαδερό φυσικά) όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής που ως γνωστόν είναι ημέρες αυστηρής νηστείας (αλάδωτο). Ωστόσο, αυτήν την Τετάρτη 9/12 γίνεται κατάλυσις οίνου-ελαίου, διότι εορτάζουμε την σύλληψη της Αγίας Άννης μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αναλυτικά:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)
Τετάρτη 9/12: νηστεία (λαδερό)
Παρασκευή 11/12: νηστεία (αλάδωτο)
Σάββατο, Κυριακή: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)