Ετικέτες

28.11.15

Αγρυπνία την Tρίτη 01/12 προς Τετάρτη 02/12 στην Ιερά Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας




Καλούμε όλους τους αδελφούς εν Χριστώ να μετάσχουν στην αγρυπνία που θα γίνει στην Ιερά Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας την Τρίτη 01/12 (προς Τετάρτη 02/12) στη μνήμη του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Η έναρξη της αγρυπνίας θα είναι την Τρίτη 01/12 στις 20:00 και το πέρας την Τετάρτη 02/12 στις 00:30 περίπου. Θα ψάλει η χορωδία του Πρωτοψάλτου και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημήτρη Καλομοίρη . Μετά το πέρας της αγρυπνίας θα ακολουθήσει τράπεζα. 

Καλούμαστε να παραβρεθούμε στην αγρυπνία όχι μόνο για να τιμήσουμε τον Άγιο Πορφύριο, αλλά και να προσευχηθούμε στον Τριαδικό Θεό να μας ελεήσει τον καθένα μας ξεχωριστά και όλους μαζί ως λαό, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση που μαστίζει την κοινωνία και το έθνος μας, η οποία είναι κυρίως πνευματική και όχι απλά οικονομική.

Όπως ζητάμε και στην δοξολογία: 

Παράτεινον τὸ ἔλεός σου τοῖς γινώσκουσί σε... (ψαλ. 35, 11)


Ακολουθούν χάρτες:

Γέροντας Παΐσιος: Ο Χριστιανισμός ολόκληρος θα ενωθεί!


(...) Θα μηχανευτούν πολλά, αλλά από τον διωγμό που θα προκύψει, ο χριστιανισμός ολόκληρος θα ενωθεί. Όχι όμως έτσι που το θέλουν αυτοί που μηχανεύονται την παγκόσμια ένωση των εκκλησιών, θέλοντας να υπάρχει επικεφαλής ένας θρησκευτικός ηγέτης. Θα ενωθεί, γιατί οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα έχουν ως αποτέλεσμα να ξεχωρίσουν τα πρόβατα του Χριστού από τα ερίφια. Το κάθε πρόβατο θα κοιτά να είναι κοντά με τ' άλλα πρόβατα και έτσι θα πραγματοποιηθεί το "μία ποίμνη, είς ποιμήν".

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ (βίντεο)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το πρόσφατο επίσημο αίτημα της ρωσικής Δούμας να αποδοθεί η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης στην Ορθόδοξη λατρεία, επανέφερε ξανα στο προσκήνιο όλες εκείνες τις προφητείες και τους πόθους της Ρωμιοσύνης για το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό κα θρησκευτικό θαύμα της Ορθοδοξίας.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΑΝΙΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ



Για την Ελλάδα, τον Άγιο Πορφύριο, την Πνευματικότητα, την Ανάσταση του Γένους

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Κς΄ (ΙΓ΄ Λουκά) - 29/11/15


Ὁ πλούσιος νεανίσκος

...
εὐκοπώτερον γάρ ἐστι κάμηλον διὰ τρυμαλιᾶς ραφίδος εἰσελθεῖν 
ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν.
...
Τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν. 


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΗ´ 18 - 27

Κυριακὴ ΚϚ´ (ΙΓ´ Λουκᾶ): Ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.



Κυριακὴ ΚϚ´ (ΙΓ´ Λουκᾶ)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015:

Διαφορές δαιμονικού και Θεϊκού φωτός (Στοιχεία διάκρισης)


π. Ιωάννη Ρωμανίδη

Στην πολύμορφη αυτή πολεμική του διαβόλου πρέπει να μάθει ο άνθρωπος να διακρίνει τους απλούς λογισμούς από τους σύνθετους λογισμούς, την ενέργεια του Θεού από τις δαιμονικές ενέργειες, την εμφάνιση του Φωτός του Θεού από το φως του διαβόλου.