Ετικέτες

26.11.15

Κάθε φόνος, κάθε πόλεμος

Καταπληκτικό άρθρο.
 Του Σταύρου Σ. Φωτίου*

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΛΑΖΩΝ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΘΑΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ (βίντεο)

πατερ παισιος
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από δυο χρόνια είχαμε γράψει για εκτιμήσεις Αμερικανικών Στρατηγικών Ινστιτούτων που εκτιμούσαν ότι ο Ερντογάν θα είναι ο μοιραίος άνθρωπος που θα διαλύσει την χώρα του.

Oι Τούρκοι με θράσος χιλίων πιθήκων παραβίασαν και σήμερα …Καμιά εντολή για Κατάρριψη !


Τη ώρα που όλος ο «ελεύθερος Πλανήτης του ΝΑΤΟ» προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα …Οι Τούρκοι με θράσος χιλίων πιθήκων έστειλαν αεροπορικό σχηματισμό αποτελούμενο από μισή ντουζίνα μαχητικά να πετάξει στο FIR Αθηνών και να προκαλέσει στα ίσα την Ελληνική Κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ!

Συγκλονιστικό οδοιπορικό στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά.

σχόλιο Γ.Θ : Μεταξύ άλλων θα δείτε φωτογραφίες από το χέρι και την κάρα της Αγίας Αικατερίνης, συγκλονιστικά πλάνα στο βίντεο από το σκευοφυλάκιο της Μονής και συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Σινά. 

O ρώσος πιλότος που διασώθηκε:θα μείνω στη Συρία θα πολεμήσω..έχω ένα χρέος να εξοφλήσω στον κυβερνήτη μου που σκοτώθηκε ΒΙΝΤΕΟ

Rescued pilot of the Russian Air Force's Su-24 jet, Captain Konstantin Murakhtin, center, answers journalists' questions at Khmeimim Air Base in Latakia. © Dmitriy Vinogradov

O Konstantin Murakhtin ο ένας από τους 2 ρώσους πιλότους του Su-24 αυτός που διασώθηκε...

Παράκληση Αγίου Στυλιανού


Ακολουθεί η παράκληση του Αγίου Στυλιανού:


Αληθινή νηστεία είναι το σπάσιμο των δεσμών της αδικίας!

nspdad2
Η αληθινή νηστεία

Ας δούμε σύντομα μερικά από τα χαρακτηριστικά της αληθινής νηστείας.

α. Η νηστεία δεν είναι σκοπός, αλλά μέσον για την κάθαρση από τα πάθη. Γι’ αυτό και οι Πατέρες την παρομοιάζουν με ξίφος, με μάχαιρα που κόβει τα πάθη.

Η Νηστεία είναι μέσον για την ελευθερία και όχι “παπαδική εφεύρεση”

nhstpapad2

Η Νηστεία

Το αληθινό νόημα και το περιεχόμενό της
Παρά το γεγονός ότι οι Ορθόδοξοι χριστιανοί τηρούν, και προσπαθούν να τηρούν τις νηστείες που έχει θεσπίσει η εκκλησία, αγνοούν οι πιο πολλοί απ’ αυτούς τους χριστιανούς, τη σημασία, το νόημα και το περιεχόμενο της νηστείας. Από την αλλη πλευρά, εκείνοι που δεν νηστεύουν θεωρούν τη νηστεία σαν «παπαδική εφεύρεση», ή περιττό τύπο, που δεν έχει σχέση με τη ζωή ενός συγχρόνου «προοδευτικού», «μορφωμένου», «πολιτισμένου» κ.λπ. ανθρώπου. Γι’ αυτό το λόγο και οι πρώτοι και οι δεύτεροι είναι ανάγκη να κοιτάξουν βαθύτερα και να συνειδητοποιήσουν μερικές αλήθειες γύρω από τη νηστεία, που οπωσδήποτε δεν είναι σκοπός, αλλά μέσον για την τελειοποίηση του ανθρώπου.