Ετικέτες

15.11.15

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (16/11/15-22/11/15)


Από σήμερα Κυριακή 15/11 διανύουμε την Μικρή Σαρακοστή και νηστεύουμε για 40 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. Λεπτομέρειες για τη νηστεία αυτή μπορείτε να διαβάσετε στο νέο μας άρθρο:


Για την εβδομάδα:

Δευτέρα 16/11, Τρίτη 17/11: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)
Τετάρτη 18/11: νηστεία (αλάδωτο)
Πέμπτη 19/11: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)
Παρασκευή 20/11: νηστεία (αλάδωτο)
Σάββατο 21/11, Κυριακή 22/11: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)

* Ρωτήστε τον πνευματικό σας για το αν θα αρχίσετε την ιχθυοφαγία από τις 16/11 (συνήθης εκδοχή) ή από τις 21/11 (πιο αυστηρή εκδοχή). Και οι δυο εκδοχές είναι αποδεκτές από την Εκκλησία μας.

Η Χίλαρυ Κλίντον ζητά το «κεφάλι» του Πούτιν και...κατανόηση για την ISIS

Γράφει o Νίκος Χειλαδάκης

«Καπάκι» στο χάος που δημιουργούν μετά το Παρίσι οι Τζιχαντιστές, ήρθε και η.. γνωστή «κυρία», Χίλαρυ Κλίντον! 

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, Hilary Clinton, έχει δηλώσει ότι είναι ενάντια της καταδίωξης της τρομοκρατικής ομάδας του ISIS, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα έχει μεγάλο κόστος για τον αμερικανικό προϋπολογισμό. Αλήθεια; 

Η προφητεία του αγαπημένου Γέροντα Παϊσίου για την Γαλλία...


...πιο επίκαιρη από ποτέ...

Μικροί και ανάξιοι πολιτικοί, προκαλούν τεράστια εθνική καταστροφή


Σχολιο Ιακώβου Καμπανέλη: Θαυμάστε ποιότητα πολιτικού! Καιροσκόποι Διεθνιστές και επιβήτορες αφαίμαξης της Εθνικής συνειδήσεως, εκπληρώνουν με το παραπάνω ξένα συμφέροντα. Βέβαια η εν λόγω κυρία κάνει σωστά τη δουλειά της εμείς γιατί δεν κάναμε σωστά τη δουλειά μας; Γιατί επιτρέψαμε στον εαυτό μας να ανεχθεί τα τεκταινόμενα; Δυστυχισμένε μου λαέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε!

Μοναδική ιστοσελίδα μάς προσφέρει εικονική περιήγηση 360° του Αγίου Όρους, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να το «επισκεφθούν»!

Η ISIL ανέλαβε την ευθύνη και εξευτελίζει τη Γαλλία - "Ηλίθιος" ο Ολάντ - Πάρτι ανωμαλίας στη συναυλία.

Μια ημέρα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, το οποίο 
δεν έχει ημερομηνία εγγραφής και στο οποίο η τζιχαντιστική οργάνωση προτρέπει τους μουσουλμάνους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Συρία να κάνουν ιερό πόλεμο και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία! Δείτε την επίσημη ανακοίνωση... του μίσους. 

Το Ιστορικό της νηστείας της Σαρακοστής των Χριστουγέννων (κείμενο, ήχος, ποίηση)



Αφιέρωμα: Το Ιστορικό της νηστείας της Σαρακοστής των Χριστουγέννων
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου (κείμενο, ήχος, ποίηση) 

«Nηστεία όπλον εστί προς την κατά των δαιμόνων στρατιάν.» 

(Μέγας Βασίλειος)

Η Νηστεία των Χριστουγέννων και η μεγάλη σημασία του Σαρανταλείτουργου (θαυμαστά γεγονότα)

 
15 Νοεμβρίου από σήμερον άρχεται η τεσσαρακονθήμερος νηστεία των Χριστουγέννων…Επιτρέπεται εκτός Τετάρτης και Παρασκευής, μέχρι 17ης Δεκεμβρίου, από 18-24 κατάλυσις οίνου καί ελαίου (Ράλλη- Ποτλη, Σύνταγμα Ιερών Κανόνων, Τόμος Δ’ σελ.488, πρβλ. Πηδάλιον, Αθήναι 1841, υποσ, είς ερμηνεία του ΞΘ’κανόνος Αγ. Αποστόλων).
Οι πεθαμένοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα (για τούς εαυτούς τους). Οι ζωντανοί μπορούν… Να πηγαίνετε στην εκκλησίαλειτουργία, δηλαδή πρόσφορο, και να δίνετε το όνομα τού κεκοιμημένου, να μνημονευθή από τον ιερέα στην προσκομιδή. Επίσης, να κάνετε μνημόσυνα και τρισάγια. Σκέτο το τρισάγιο, χωρίς Θεία Λειτουργία, είναι ελάχιστο.Το μέγιστο, πού μπορούμε να κάνουμε για κάποιον, είναι το Σαράντα Λείτουργο.” (Γέροντας Παΐσιος)