Ετικέτες

14.11.15

Τα τρία είδη του φωτός κατά τη διδασκαλία του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά.




Χωρίς αμφιβολία κεντρικό θέμα στη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου) του Παλαμά είναι το φως, το θείο φως, γύρω από το οποίο περιστρέφονται όλα τα άλλα βασικά θέματα, όπως η διάκριση ουσίας και ενεργειών στη θεότητα, η γνώση του Θεού όχι διά της κοσμικής σοφίας αλλά διά του θείου φωτισμού, η νοερά προσευχή, ή άκτιστη θεία χάρη, το μεθεκτόν και αμεθεκτον του Θεού, η συμμετοχή του σώματος στη θέωση, η από του παρόντος κόσμου πρόγευση των εσχάτων και άλλα. Το περί θείου φωτός θέμα είναι κατά κάποιο τρόπο η πηγή από την οποία απορρέουν όλα τα άλλα. Και τούτο, γιατί η συζήτηση για τη φύση του φωτός, που βλέπουν οι άγιοι στις διάφορες θεοφάνειες και οράσεις, του φωτός της Μεταμορφώσεως του Χριστού επί του όρους Θαβώρ, ως και του φωτός που θα καταυγάσει τους αγίους κατά την μέλλουσα ζωή, κατά την οποία θα εκλάμψουν οι δίκαιοι ως ο ήλιος, παρήγαγε σχεδόν όλα τα άλλα βασικά όντως για την Ορθόδοξη Θεολογία θέματα.

Παρακλητικός Κανόνας Aγ.Γρηγορίου Παλαμά


Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τον Παρακλητικό Κανόνα 
του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά:

Ι.Μ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. (19), Fax +30 210 4518476 e-mail: impireos@hotmail.com
Εν Πειραιεί τη 12η  Νοεμβρίου 2015
Δυστυχώς δικαιώθηκαν οι φόβοι μας για την εξτρεμιστική δράση ορισμένων ομάδων του νεοπαγανιστικού κινήματος στη χώρα μας. Όπως και σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας είχαμε επισημάνει, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένας πρωτοφανής φονταμενταλισμός συγκεκριμένων νεοπαγανιστικών προσώπων και ομάδων, οι οποίες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, όχι μόνο ευπρέπειας, άλλα και νομιμότητας. 

Κυριακὴ ΚΔ´ (Η΄ Λουκά): : Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.


Κυριακὴ ΚΔ´ (Η´ Λουκᾶ)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 15η Νοεμβρίου 2015:

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Η΄ Λουκά (15/11/15)


Ἡ παραβολὴ τοῦ καλοῦ Σαμαρείτου

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Ι´ 25 - 37

Σοκαριστική εξέλιξη : Ο εφιαλτικός αριθμός 24715 και το «τέλος» της Ελλάδας και του ελληνισμού !

*Την στιγμή που όλοι ασχολούνται με την οικονομική κρίση, πολύ σοβαρότερα προβλήματα αρχίζουν και παίρνουν επικίνδυνες διαστάσεις, με ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, που έχουν ήδη αρχίσει να αποτυπώνονται σε δραματικά νούμερα.

Προσοχή! "Μπουτάρειος" δωρεάν μάθημα ΓΙΟΓΚΑ στα παιδιά της Άνω Πόλης! Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης τι κάνει;

Καλλιτεχνικά εργαστήρια και τμήμα γιόγκα για παιδιά θα πραγματοποιηθούν στην Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη (Κασσάνδρου 17 – 19, τηλ. 2310 274708) και την Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7, τηλ. 2310 200537).



σχόλιο Γ.Θ : Αν εμείς σιωπούμε, μην περιμένουμε κανένα Ιερώνυμο ή Άνθιμο να μας υπερασπιστεί. Έγραψε και δημοσίευσε κανείς μας επιστολή διαμαρτυρίας ή φοβάται μήπως τον πουν χρυσαυγίτη; 



 http://ellasnafs.blogspot.gr/2015/11/yoga.html

Πόσα Λεφτά Παίρνει Το Κράτος Για Κάθε Εργαζόμενο Του Ιδιωτικού Τομέα

pinakas_sev


Έστω εταιρεία του επονείδιστου και κατάπτυστου ιδιωτικού τομέα που θέλει να ανταμείψει τους πολυτιμότερους εργαζομένους της με υψηλούς μισθούς. Έστω ότι για έναν συγκεκριμένο, πολύ αξιόλογο, θέλει να δαπανήσει το ποσό των€6228.
Πόσα από αυτά λέτε ότι παίρνει ο εργαζόμενος αυτός καθαρά στην τσέπη κάθε μήνα;                                       



Γαλλία: Ένοπλη επίθεση και εκρήξεις - Πληροφορίες για 18 νεκρούς

Γαλλία: Ένοπλη επίθεση και εκρήξεις - Πληροφορίες για 18 νεκρούς
Τουλάχιστον 18 είναι οι νεκροί από πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ στο Παρίσι, ανέφερε η αστυνομία και το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.