Ετικέτες

13.11.15

ΝΗΣΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ή ΜΙΚΡΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ


Την Κυριακή ξεκινά η νηστεία των Χριστουγέννων!


Παρακάτω σας δίνουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες. Προτού προχωρήσετε καλό είναι να λάβετε υπ' όψιν ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές σχετικά με την έναρξη και λήξη της ιχθυοφαγίας που χαρακτηρίζει αυτήν τη νηστεία. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ακολουθήσετε την γραμμή που θα σας δώσει ο πνευματικός σας!

Διάρκεια: 40 ημέρες. Ξεκινά στις 15/11 και λήγει στις 25/12 (μετά τη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων.)

Γενικός Κανόνας: Τις πρώτες 33 ημέρες (που συμβολίζουν τα έτη ζωής του Ιησού Χριστού), δηλαδή στο διάστημα 15/11-17/12 μπορεί να καταλυθεί ψάρι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής. Τις τελευταίες 7 ημέρες, δηλαδή 18-24/12, δεν καταλύεται ψάρι παρά μόνον οίνος – έλαιο, πλην Τετάρτης και Παρασκευής φυσικά, οι οποίες ούτως ή άλλως είναι ημέρες αυστηρής νηστείας (αλάδωτο) εκτός και αν συμπέσει μεγάλη εορτή.

ΜΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΡΟΠΗ










Τον τελευταίο καιρό, δυστυχώς, διαπιστώνουμε μια πρωτότυπη πρωτόγνωρη αθρόα εισβολή μουσουλμάνων ‘μεταναστών’- εποικιστών και προσφύγων με πύλη εισόδου την δύσμοιρη πατρίδα μας και με τελικό προορισμό την εξάπλωση και την μετεγκατάσταση τους στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο.

Ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης διατύπωσε τη διαφωνία του στη δημόσια διαβούλευση για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων

π. Νικόλαος Μανώλης: “Μόλις διατύπωσα την διαφωνία μου στη δημόσια διαβούλευση για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων εδώ.
Έγραψα τα εξής

Θεία Λειτουργία σε διαφάνειες - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια εξαιρετική παρουσίαση της θείας λειτουργίας σε ηλεκτρονική μορφή με διαφάνειες: