Ετικέτες

3.11.15

Το Σάββατο 7/11 ο "Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς" θα είναι δίπλα στα παιδιά του Νοσ. Παίδων "Αγία Σοφία"


Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Είναι ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς νέους να δραστηριοποιούνται και να προσπαθούν να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να προσφέρουν και να δώσουν λίγη χαρά σε συνανθρώπους τους πόσο μάλλον σε μικρά παιδιά! Επικροτούμε την προσπάθειά τους και σας προτρέπουμε να τους συμπαρασταθείτε με όποιο μέσο μπορείτε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομάδος του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς 


Χαιρετώ όλα τα μέλη της ομάδας του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς. Υπενθυμίζω πως το Σάββατο που μας έρχεται θα συναντηθούμε όλοι έξω από τα Jumbo του Αγίου Ελευθερίου στην Αθήνα στις 9.ΟΟ πμ. (είναι κοντά στην στάση του ηλεκτρικού ''Αγιος Ελευθέριος'') Θα μαζέψουμε τα χρήματα (δεν έχει σημασία πόσα θα φέρει ο καθένας και δεν θα μάθει κανένας πόσα δίνει ο άλλος μιας και θα τα συγκεντρώσουμε σε κάποιον κουμπαρά έτσι ώστε κανένας να μην έρθει σε αμηχανία). Μετά την καταμέτρηση του ποσού θα χωριστούμε σε ομάδες και κάθε ομάδα θα αναλάβει να επιλέξει παιχνίδια για συγκεκριμένες ηλικίες. Στην συνέχεια θα πάρουμε τα μέσα για να πάμε στο Παίδων Αγία Σοφία. Για κάθε πρόβλημα και ερώτηση επικοινωνήστε μαζί μου. Καλή αντάμωση!!!!

Υ.Γ Φέρτε όλους τους καλούς και αγαπημένους σας !!


Προσθήκη: Σε επικοινωνία με το νοσοκομείο μας είπαν πως επίσης υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε pampers και υγρά μαντιλάκια. Επομένως πέρα από παιχνίδια θα φροντίσουμε να καλύψουμε όσο μπορούμε αυτές τις 2 ελλείψεις.

Όποιος δεν μπορεί να παραστεί το Σάββατο ας βοηθήσει ανεξάρτητα παρέχοντας αν μπορεί αυτά τα δύο υλικά (pampers και υγρά μαντηλάκια) επικοινωνόντας απευθείας με το νοσοκομείο.

Υπεύθυνη ομάδος "Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς": Μαρία Τσάλλα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978127196


Προσευχή για την Ευαγγελία



Η Ευαγγελία εγχειρίζεται το Σάββατο λόγω καρκίνου του ενδομητρίου. Είναι προχωρημένης ηλικίας, οπότε οι γιατροί θα προχωρήσουν σε ολική αφαίρεση της μήτρας, για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάστασης του καρκίνου. Ας προσευχηθούμε ο Θεός να την ενδυναμώσει να περάσει αυτή την δύσκολη δοκιμασία.

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησε την δούλη σου Ευαγγελία  

Μητρ. Κηφισίας: Χάλοουιν, γιόγκα & φεστιβάλ χρωμάτων ανήκουν στην Νεοεποχίτικη πανθρησκειακή προοπτική


Σχόλιο ιστολογίου Ελληνική Ναυς: Να προσθέσω ότι παράλληλα (εχθές δόθηκαν προσκλήσεις στους παιδικούς σταθμούς...) προωθείται και ο αγώνας δρόμου μικρών παιδιών (που με μια πρώτη ματιά είναι πολύ όμορφη δραστηριότητα), ΑΛΛΑ το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο μιας και οι υπεύθυνοι καλούν τα παιδιά μας να συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου στις 9:00-10:00 της Κυριακής 8 Νοεμβρίου, που τα παιδιά μας φυσικά δεν έχουν να κάνουν τίποτα σπουδαίο, όπως π.χ. να πάνε στη θ. λειτουργία, να κοινωνήσουν και να τιμήσουν τους Παμμέγιστους Ταξιάρχες και τις τάξεις των Ασωμάτων Δυνάμεων...


Με αφορμή την εορτή του Χάλοουιν που εορτάζεται στο εξωτερικό στις 31 Οκτωβρίου η Ι.Μ. Κηφισίας εξέδωσε ανακοίνωση για την "προσπάθεια" μερικών σχολείων να γνωρίσουν στα παιδιά αυτήν τη νέα "γιορτή".

Ugly era ή αλλιώς 21ος αιώνας


ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ

Η σημερινή εποχή μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η «εποχή της μοναξιάς και της ασχήμιας». Η μοναξιά και η ασχήμια είναι τα πιο έντονα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που μπορούν να αποδοθούν στον άνθρωπο του 21ου αιώνα, προκειμένου να αποτυπώσουν με μεγάλη ακρίβεια τον πολιτισμό και τον τρόπο της ζωής του σε αυτήν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ο 21ος αιώνας παρουσιάζει μια περίεργη αντίφαση: ενώ θεωρητικά είναι ιδιαίτερα προηγμένος τεχνολογικά, εν τούτοις οι άνθρωποί του βρίσκονται σε απίστευτα πρωτόγονη κατάσταση. Ο σημερινός άνθρωπος δεν διαφέρει σε τίποτε –ακόμα και εμφανισιακά– από τους ανθρώπους των σπηλαίων που κατοίκησαν κάποιες περιοχές της γης πριν από τον κατακλυσμό του Νώε.

Τι επιθέσεις δέχεται η ψυχή πριν φύγει από το σώμα.


Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:

"ΤΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ"

Παρακλητικός κανόνας του Αγίου Γεωργίου


Ιερά Παράκληση του Αγίου Γεωργίου στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Μεγάλης Γέφυρας Πιερίας

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον Άγιο Παΐσιο από τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό



Ο Άγιος Παΐσιος μεταφερόταν εν πνεύματι σε όποιο μέρος του κόσμου ήθελε

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ευαγγέλιο της Κυριακής Ε΄ Λουκά - Τα χαζοκούνουπα (Γραπτό Κήρυγμα)

εφημέριος του Ι.Ν. αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης
Για τον "Στύλο Ορθοδοξίας" (Σεπτέμβριος 2015, αρ.φ. 170)
Ευαγγέλιο Κυριακής Ε΄ Λουκά (Λουκ. ιστ΄ 19-31)
ΤΑ ΧΑΖΟΚΟΥΝΟΥΠΑ