Ετικέτες

23.10.15

Πως προέκυψε η πλανεμένη φράση «πίστευε και μή ερεύνα»; Αναφέρεται στο Ευαγγέλιο ή σε κάποιο άλλο ιερό Κείμενο;

img_3491

Ακούγεται τακτικά, από ανθρώπους, που προφασίζονται ότι γνωρίζουν τα του Νόμου του Θεού: Το Ευαγγέλιο λέει: «πίστευε και μη ερεύνα».

Εάν ρωτήσει κάποιος, σε ποιο σημείο το λέει αυτό το Ευαγγέλιο, δεν γνωρίζουν να απαντήσουν. Αυτά κάνει η άγνοια.

Δεν θα γίνει η Ελλάδα κέντρο διερχομένων

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Γερμανικού οικονομικού περιοδικού WirtschaftsWoche, η Γερμανία προτείνει την μείωση των οικονομικών της απαιτήσεων από την Ελλάδα με αντάλλαγμα το να παραμείνουν στην χώρα μας περισσότεροι πρόσφυγες. Σύμφωνα με πηγές της Γερμανικής κυβέρνησης που επικαλείται το περιοδικό, το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα αν συμφωνήσει να αυξήσει τη δέσμευσή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι πλέον να παραμείνουν στην Ελλάδα περισσότεροι πρόσφυγες» επισημαίνουν οι πηγές αυτές, τονίζοντας πως προκειμένου να επιτευχθεί αυτό μπορούν άλλες απαιτήσεις, όπως η επιμονή στους όρους του προγράμματος, να μπουν σε δεύτερη μοίρα.

26 τραπεζίτες στη φυλακή Η Ισλανδία μόλις καταδίκασε τον 26ο τραπεζίτη της σε φυλάκιση για το ρόλο που έπαιξε στην κρίση του 2008

Σχόλιο Κrostandis. Στην Ελλάδα τι γίνετε φίλοι μου καλοί? Δυστυχώς το αυτονόητο έγινε πόθος μακρινός και ονειρεμένος !!
Με δύο διαφορετικές αποφάσεις από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλανδίας και το Δικαστήριο του Ρέκιαβικ, πέντε ανώτατοι τραπεζικοί από τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, τις Landsbankinn και Kaupping, κρίθηκαν ένοχοι για χειραγώγηση των αγορών, υπεξαίρεση και παραβίαση πιστωτικών υποχρεώσεων. Οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες θα εκτίσουν από δύο έως πέντε χρόνια φυλάκισης.

Παρακλητικός Κανών Τιμίου Σταυρού


Παρακλητικός κανόνας στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, 

σύντομος , άνευ ιερέως ψαλλόμενος από τις μοναχές του
Κοινοβίου των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου


Στρατηγός της Ρωμιοσύνης Νίκος Ταμουρίδης: Τι πρέπει να κάνουμε σαν Έλληνες και σαν άτομα...

Τα τρία πυρηνικά όπλα της Ελλάδας και το τέταρτο που απωλέσαμε. 
Ο προφητικός λόγος του Κωστή Παλαμά.   Το ξανθό έθνος των μύθων, των θρύλων και των Προφητειών!
Αν ο καθένας από μας δεν αλλάξει εσωτερικά, όσες κρίσεις και Σωτήρες και αν έρθουν, σωστό κράτος δεν θα χτίσουμε ποτέ. 
Η Ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας είναι η μόνη μας ελπίδα.


Δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα και τη βράβευση του λογοτεχνικού διαγωνισμού 2015 «Ο Άγιος Αυτοκράτωρ Ιωάννης Βατάτζης και το Ποθούμενο της Ρωμιοσύνης»


Ο φετινός λογοτεχνικός διαγωνισμός, που συνδιοργανώθηκε από το σύλλογό μας και την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος & Σουφλίου, στέφθηκε με επιτυχία, αφού πέρα από τη μεγάλη συμμετοχή η ποιότητα των έργων ήταν αξιοθαύμαστη.

Ερμηνεία στην Επιστολή του Αγίου Ιακώβου (mp3) -π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

Ερμηνεία στην Επιστολή του  Αγίου Ιακώβου (mp3) -π. Αθανάσιος Μυτιληναίος
 
π. Αθανάσιος Μυτιληναίος  
Ερμηνεία στην Επιστολή του  Αγίου Ιακώβου (mp3)

Η δυσκολία των καιρών


Γράφει ο μακαριστός μον. Μωυσής, Αγιορείτης

Μεγάλες φυσικές καταστροφές με τεράστιες δυσμενείς οικολογικές συνέπειες, με πολλούς θανάτους, δημιουργούν ανησυχία, φόβο και αγωνία. Κάποιοι μιλούν για “σημεία των καιρών” και για “το τέλος του κόσμου”. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ζούμε σε μία δύσκολη εποχή και ότι δεν χρειάζεται μεγάλη εγρήγορση. Ο κόσμος πέρασε και άλλες δύσκολες καταστάσεις. Το τέλος του κόσμου κάποτε θα έλθει. Δεν μπορούμε να το ορίσουμε εμείς. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έλθει. Σε κανέναν ποτέ δεν αποκαλύφθηκε από το Θεό. Η ερμηνεία των “σημείων των καιρών” είναι δύσκολη και δεν είναι έργο του κάθε ευφάνταστου θρησκόληπτου και φανατικού.