Ετικέτες

14.10.15

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ» ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Οι ισλαμοφασίστες που έδιναν μάχες κατά της κυβέρνησης του Μπασαρ αλ Άσαντ στη Συρία και στο Ιράκ, σκοτώνοντας και σφάζοντας ανθρώπους, ως επί το πλείστον χριστιανούς, βλέπουν τώρα πώς με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που έχει εξαπολύσει εναντίον του ISIS η Ρωσία δεν τους «παίρνει», τα μαζεύουν και φεύγουν.

ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ


Ο μικρός Παρακλητικός Κανών προς την Θεοτόκο σε 6 εκδοχές:

Αντί ο άγιος Φωκάς, θα παραχωρηθεί στους καθολικούς η αγία Ειρήνη του Χοχλακά...



Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας μας www.patmostimes.gr ο καθηγούμενος Πάτμου μετά την πίεση που δέχθηκε στο τελευταίο του ταξίδι στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, δέχτηκε να παραχωρήσει το εξωκκλήσι της Αγίας Ειρήνης στην περιοχή Χοχλακά στους καθολικούς για τα λατρευτικά τους καθήκοντα στο νησί μας.

Ένας άθεος πιστεύει λίγο πριν το τέλος, μια συγκινητική ιστορία ομολογίας ενός ασθενή




Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Αντί σχολίου μου έρχεται ο 20ος οίκος των Χαιρετισμών προς τη Θεοτόκο:

 Ὕμνος ἅπας, ἡττᾶται, συνεκτείνεσθαι σπεύδων, τῷ πλήθει τῶν πολλῶν οἰκτιρμῶν σου· ἰσαρίθμους γὰρ τῇ ψάμμῳ ᾠδάς, ἂν προσφέρωμέν σοι, Βασιλεῦ ἅγιε, οὐδέν τελοῦμεν ἄξιον, ὧν δέδωκας ἡμῖν, τοῖς σοὶ βοῶσιν·“Aλληλούια”.

μετάφραση
Kάθε ύμνος μας χάνει, προσπαθώντας να συναγωνιστεί με το πλήθος των πολλών οικτιρμών του Xριστού. Aκόμα κι αν οι ωδές που θα του προσφέρουμε είναι ίσες με τους κόκκους άμμου της θαλάσσης, τίποτε άξιο δεν κάνουμε απέναντι στον Bασιλέα και Θεό μας, διότι πολύ περισσότερες είναι οι ευεργεσίες του σε μας, που του φωνάζουμε “Aλληλούια”.

Διαβάστε τώρα την ακόλουθη ιστορία για να καταλάβετε το νόημα του παραπάνω οίκου και να συνειδητοποιήσετε την άπειρη ευσπλαχνία και αγάπη του Θεού μας που μας ζητά ένα μόνο πράγμα: μετάνοια!

Πριν από χρόνια, όταν ήμουν εφημέριος στον ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, μ’ εκάλεσαν να εξομολογήσω εκτάκτως, κατόπιν δικής του επιθυμίας, ένα νέο άνδρα, 42 ετών, του οποίου το όνομα, ήτο Ξενοφών.

Η νηστεία… ανατρέπει Θεϊκές αποφάσεις!


Να τι λέγει περί της νηστείας ο Μακαριστός Γέρων Άνθιμος ο Αγιαννανίτης: