Ετικέτες

25.9.15

Συγχαρητήριο μήνυμα Βαρθολομαίου στον Νίκο Φίλη ????????????

Σχόλιο Krostandis: Τι σου είναι τελικά η Φαναριώτικη διπλωματία! εξελισσόμενη αλλά προβλέψιμη.  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στα συχαρίκια του ειδικά όταν έχει απέναντι του ένα δηλωμένο άθεο που οι εμπρηστικές του δηλώσεις (για τα ιερά λείψανα της Αγ. Βαρβάρας) μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τοπική Ελλαδική Εκκλησία. Η σιωπή του θα βοηθούσε περισσότερο την εδώ Εκκλησία, ΕΚΤΟΣΣΣΣΣΣ και αν πιάνουμε φιλίες για άλλον λόγο ίσως, λέω εγώ, για το καθεστώς των Μητροπόλεων των νέων Χωρών! Ο χρόνος θα μας δείξει το τι μέλει γενέσθαι. Πάντως έχουν γνώση οι φύλακες!!!

Τα συγχαρητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έλαβε σήμερα ο νέος υπουργός Νίκος Φίλης.
Το μήνυμα του Προκαθήμενου του Οικουμενικού Θρόνου έχει ως εξής:

Mε Άθεο Πρωθυπουργό η Ελλάδα Δεν Πρόκειται να Σωθεί Πραγματικά Ποτέ…

ΤΣΙΠΡΑΣ


Ο λόγος ενός Μητροπολίτη που τολμούσε… Αφιερωμένος στον εκ νέου Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα (και τους υπόλοιπους άθεους πολιτικούς) που διαλαλεί παντού πως θα σώσει την Ελλάδα…

ΟΠΟΥ ΕΙΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΕΙΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ· 
ΟΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΌΣ, ΕΙΝΕ ΣΚΛΑΒΙΑ…

ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
«Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν…» (Μᾶρκ. 8,34)

Τι είναι το «τάμα», «τάξιμο» που κάνουμε σε έναν Άγιο;

Το καλύτερο ανάθημα πάντως για την Ορθοδοξία μας, ήταν και είναι η αφιέρωση του ίδιου μας του εαυτού στο Χριστό, δηλαδή να ζούμε – σύμφωνα με τις δυνάμεις του ο καθένας– έτσι όπως ο Χριστός μάς έχει ζητήσει κι όχι αμαχητί να παρασυρόμαστε και να υποδουλωνόμαστε στις αδυναμίες μας. Αυτό είναι το καλύτερο «τάμα» που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στο Θεό, στην Παναγία μας και στους Αγίους μας, αν θέλουμε να κερδίσουμε την ψυχική μας λύτρωση και σωτηρία.

του π. Αθανασίου Γιουσμά

Λόγια της Οσίας γερόντισσας Σοφίας Χοτοκουρίδου (Κλεισούρας) όπως τα μνημονεύουν οι μαθητές


«Ἐγὼ θὰ φύγω, ἀλλὰ νὰ ξέρετε· ἡ λαιμαργία θὰ χάσει τὸν κόσμον, ἡ λαιμαργία καὶ ἡ ὑπερηφάνεια…». Πνευματικά λόγια, γεμάτα με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος από την ασκήτρια της Κλεισούρας Οσία Σοφία Χοτοκουρίδου,…μία λαϊκή ασκήτρια, παράδειγμα για όλους μας.

«Ο κομμουνισμός είναι μια ισχυρή αντι-χριστιανική αίρεση»


Απόσπασμα από το βιβλίο “Ultimate ThingsAn Orthodox Christian Perspective onthe End Times” («Τελευταία Πράγματα: Μια Ορθόδοξη Χριστιανική Προοπτική για τους Έσχατους Καιρούς») του Dennis EEngleman (1995).

Αἰσθητὴ ἡ ἀπουσία τῶν δύο συγχρόνων προμάχων τῆς ᾿Ορθοδοξίας ἀπὸ τὴν Στρατευομένην ᾿Εκκλησίαν

augoustinos-kantiotis
ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τοῦ κ. Χρήστου Κων. Λιβανοῦ