Ετικέτες

24.9.15

Οικουμενιστική συμπροσευχή για τους 71 πρόσφυγες που ταξίδευαν νεκροί στην Αυστρία (Φωτό & Βίντεο)


Οικουμενιστική  συμπροσευχή  για τους 71 πρόσφυγες που ταξίδευαν νεκροί στην Αυστρία πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη στις 4/09/2015. Ορθόδοξοι (Μητροπολίτης Αρσένιος Καρδαμάκης)Παπικοί (Επίσκοπος Eisenstadt Αιγίδιος) και Προτεστάντες (Manfred Koch) ανάμεσά τους και ιέρειεςσυμπροσευχήθηκαν στον Παπικό ναό της ενορίας Neusiedl am See.

Zaman: Συγκλονιστική αποκάλυψη για την Αγιά Σοφιά


Krostandis: Πρέπει να τονίζετε πλέον ,σε εθνικό επίπεδο, η ανυπολόγιστη ζημιά που έχουν κάνει οι κουτοπόνηροι Βρετανοί στην χώρα μας τόσο από την επανάσταση του 21 έως και στον βρώμικο ρόλο τους στο Κυπριακό.


Αποκάλυψη κάνουν τουρκικά δημοσιεύματα για την Αγ. Σοφία, σχετικά με μετατροπή της εκκλησίας σε χριστιανικό και πάλι ναό το 1918, που όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απέτρεψαν οι Βρετανοί.


«Μία θεϊκή τιμωρία σε μοναχό…»

~ Τό ἔτος 1988, μετά ἀπό ὀκτώ ἀκριβῶς χρόνια, ἀπό τήν ἀνακομιδή τοῦ Λειψάνου τοῦ ὁσίου Ἰωάννου τοῦ Χοζεβίτου  ἀπό τόν τάφο του, ὁ πατριάρχης τῶν Ἱεροσολύμων Διόδωρος διώρισε νέον ἡγούμενο τῆς μονῆς τοῦ Χοζεβᾶ, τόν ἱερομόναχο Συνέσιο, ἀφοῦ ἐν τῶν μεταξύ εἶχε κοιμηθῆ ὁ προηγούμενος ἡγούμενος π. Ἀμφιλόχιος.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχόλιο krostandis: Κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής μας,προβάλει διαρκώς μπροστά μας η επιθυμία και η χρεία.Και ενώ φαινομενικά μοιάζουν οι δύο καταστάσεις αυτές, στην πραγματικότητα απέχουν η μια από την άλλη όπως η Ανατολή με τη δύση.

Ένα άλλο πράγμα πάλι, στο οποίο πολύ μας "παίδευε" ο Γέροντας,ήταν η προσοχή και οικονομία στα πράγματα μας γενικά.Με κατάλληλα πατερικά κείμενα,που τα θυμόμουν,και με άλλα Γραφικά μας δίδασκε πόσο απαραίτητον είναι αυτό για να συνεχισθεί η ευλογία του Θεού επάνω μας και αυτό το κατανοούσαμε πολύ αισθητά.
Το μικρό μας εκκλησάκι ετιμάτο στο γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου,στις 24 Ιουνίου,και αυτόν είχαμε προστάτη μας.
Όταν χυνόταν κάτω κάτι,όσπρια λόγου χάριν η κάτι άλλο έστω και παραμικρό,έσκυβε κάτω να το πάρη,παρ΄όλο που για αυτόν ήταν μεγάλη δοκιμασία για το ασθενές και μισοπαράλυτο σώμα του,και μας έλεγε.

Τυφλός ρωτάει αν κέρδισε το λαχείο του – Η συνέχεια θα σας σοκάρει


Αξιοσημείωτα είναι τα αποτελέσματα ενός ακόμα κοινωνικού πειράματος στις ΗΠΑ καταδεικνύει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την αλλοίωση της ανθρωπιάς που έχει υποστεί ο άνθρωπος ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες.

Τι κάνουμε όταν είμαστε καλεσμένοι σε γεύμα σε ημέρες νηστείας;


anekshghta
Σημείωση-προσθήκη ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Δυστυχώς, πολλοί Χριστιανοί επικαλούμενοι τον "σκανδαλισμό" των άλλων χαλαρώνουν σε τέτοιες περιστάσεις και παραβιάζουν τη νηστεία. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για τον οποίο επιτρέπεται να καταλυθεί η νηστεία (εκτός και αν έχουμε πάρει άδεια από τον πνευματικό μας λόγω ιδιαίτερων συνθηκών). Κατά τα άλλα όταν είμαστε καλεσμένοι σε γάμους, γλέντια κ.α. οφείλουμε να έχουμε ενημερώσει τους φίλους μας ότι νηστεύουμε και αν είναι πραγματικοί φίλοι θα φροντίσουν να υπάρχουν και νηστίσιμα εδέσματα σεβόμενοι την δική μας στάση-επιλογή.

-Αν είμαστε καλεσμένοι σε γεύμα, σε ημέρες νηστείας, τι να κάνουμε;
Απάντηση: Πάνω σ’ αυτό το θέμα ο μακαριστός Χαράλαμπος Βασιλόπουλος γράφει:
«Απλούστατα: Να μην πας σε ημέρα νηστείας. Αλλά και αν είναι ανάγκη να πας, τότε δεν θα καταλύσεις θα κρατήσεις τη νηστεία.

Η επόμενη μέρα της κάλπης



Ο λαός αποφάσισε ότι του άρεσαν οι χειρισμοί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι οδήγησαν στην υπογραφή τρίτου υπερμνημονίου και τώρα η πλειοψηφία, όσων ψήφισαν, έδωσε την συγκατάθεσή της για την εφαρμογή του.