Ετικέτες

7.9.15

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (7/9/15 - 13/9/15)


Η τρέχουσα εβδομάδα (7/9/15-13/9/15) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην φυσικά Τετάρτης και Παρασκευής επιτρέπονται όλες οι τροφές. Την Τετάρτη 9/9 γίνεται κατάλυση οίνου-ελαίου, διότι τιμούμε τους Αγίους και δικαίους Ιωακείμ και Άννα (γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου). Την Παρασκευή 11/9, αν και στα περισσότερα νηστειοδρόμια αναφέρεται νηστεία (δηλ. αλάδωτο), ωστόσο υπάρχει και η εκδοχή ότι καταλύουμε οίνο - έλαιο μιας και δεν έχει αποδοθεί ακόμα η Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου* (βλ. "Νηστειοδρόμιον" του π. Βασιλείου Βολουδάκη, εκδ. Υπακοή)

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές
Τετάρτηνηστεία (λαδερό)
Παρασκευή: νηστεία (αλάδωτο ή λαδερό)*

*θα προτείναμε να ακολουθείτε την συμβουλή του πνευματικού σας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μην ξεχάσετε να δείτε το αναθεωρημένο νηστειοδρόμιο του 2015 (έχουν γίνει πρόσθετοι σχολιασμοί και έχουν συμπεριληφθεί τροποποιήσεις και επεξηγήσεις). 

κλικ 

Τα πλούσια αραβικά κράτη δεν δέχονται Σύρους πρόσφυγες!



σχόλιο Krostandis: Ας βάλουμε γρήγορα το μυαλό να δουλέψει και ας αφήσουμε εκείνο το ψευτοπροσωπείο της δήθεν ταπείνωσης και του ανθρωπισμού που σχηματίζεται από τα συστημικά Μ.Μ.Ε περνά στους Ταγούς μας σε οποιοδήποτε επίπεδο και φτάνει σε μας με την πολυδιάσπαστη προσωπικότητα που μας χαρακτηρίζει!! ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ!! 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 11/9 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 καλεί όλους τους εθνικά σκεπτόμενους Έλληνες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από την Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 6:00 μ.μ., με αφορμή την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες του Δήμου Χιμάρας.