Ετικέτες

5.9.15

Προς όφελος της ιστορικής αλήθειας τα ακαδημαϊκά στοιχεία περί της ελληνικότητας της Ρώμης και των Ρωμαίων.

Γιώργος Θαλάσσης 

Στην εποχή μας η νέα τάξη πραγμάτων θέλει να μας πάρει τη Μακεδονική κληρονομιά μας προσπαθώντας κομμάτι - κομμάτι να μας αποκόψει από τις ρίζες μας. Ακόμα και αν όλος ο κόσμος αναγνωρίσει τους σλάβους των σκοπίων ως Μακεδονία, αν εμείς δεν τους δώσουμε το όνομα και αν εμείς δεν χάσουμε από τη συνείδησή μας την αλήθεια, τότε η αντίχριστη τάξη πραγμάτων δεν θα έχει καταφέρει τίποτα.  Όπως δεν θα τους χαρίσουμε ποτέ το όνομα Μακεδονία, έτσι δεν θα τους χαρίσουμε ποτέ και το όνομα Ρωμαίος. Το όνομα Ρωμαίος, το οποίο οι γερμανοί έκλεψαν τον Μεσαίωνα ονομάζοντας τη σκοτεινή χώρα τους Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Είμαστε Έλληνες. Οι αιώνες και τα επιτεύγματα της φυλής μας όμως μας έδωσαν και άλλα ονόματα. Εμείς είμαστε οι Πελασγοί. Εμείς είμαστε οι Μυκηναίοι, οι Δωριείς, οι Ίωνες, οι Αχαιοί, οι Αιωλείς, οι Μακεδόνες. Εμείς είμαστε οι Γραικοί. Εμείς είμαστε οι Ρωμαίοι.

Κρατήστε το στην καρδιά σας και διαδώστε το παντού.

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής ΙΔ΄ Ματθαίου


Ἡ παραβολὴ τῶν βασιλικῶν γάμων


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΒ´ 2 - 14

Ιησουέλα – Μια απίστευτη, αλλά αληθινή ιστορία.

ihsuela2
Τίρανα, 11 Ιανουαρίου 1967. Ο ρουμανικής καταγωγής Έλληνας Gregory Β. με την αγαπημένη του γυναίκα Γκαλίνα αποκτούν το μοναδικό τους παιδί:

ένα ασθενικό κοριτσάκι.

Κυριακὴ ΙΔ΄ Ματθαίου: Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.


Κυριακὴ ΙΔ´ Ματθαίου

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015: