Ετικέτες

1.9.15

Μνήμη Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη




Ο Δρ. Χαράλαμπος Μπούσιας, Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας, μιλάει για την επιρροή που άσκησε στην ζωή του η προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη.

Εύκολο να κατακρίνεις τους άλλους

«Αν κατακρίνει κανείς τον άλλον για ένα σφάλμα του και δεν καταλάβει την πτώση του, ώστε να μετανοήσει, συνήθως πέφτει στο ίδιο σφάλμα, για να το καταλάβει. Ο Θεός δηλαδή από αγάπη επιτρέπει ο άνθρωπος να αντιγράφει την κατάσταση αυτού  τον οποίο κατέκρινε» (Όσιος Παϊσιος).

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, “Ετοιμάζω μελέτη για την παρότρυνση να μην μεταλαμβάνουνε χωρίς εξομολόγηση”

Παρακαλώ όλους σας να προσευχηθείτε να τελεσφορήσει η προσπάθειά μου αυτήν προς Δόξαν Θεού και οικοδομή της Εκκλησίας!

Πρώτα έρχεται ο πειρασμός ή το Χάρισμα; Τι κάνουμε αν πέσουμε σε πειρασμούς;

ΑΓΙΟΥ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ
Ερώτηση: Πρώτα έρχεται ο πειρασμός και μετά το χάρισμα; Ή πρώτα το χάρισμα και ακολουθεί ο πειρασμός;

Η αδράνεια του Ελλαδικού Υπ.Εξ. και το σθένος ενός Δεσπότη. Ο σχολιασμός μας.

Πριν μόλις λίγες ημέρες, 24 Αυγούστου 2015:

Ο αγωνιστής μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης π.Ανδρέας στέλνει ένα ακόμη Δελτίο Τύπου προς την "Ελληνική" Κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι οι Αλβανοί ξεκίνησαν και επιδιώκουν να γκρεμίσουν μια ελληνορθόδοξη εκκλησιά (του Αγ.Αθανασίου) στους Δρυμάδες της Χιμάρας. 
Γράφει χαρακτηριστικά:
"Να σημειωθή, ότι η εν λόγω Εκκλησία των Δρυμάδων είχε κατεδαφισθή το 1972 από το κομμουνιστικό καθεστώς του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, η Ελληνική δε κοινότητα την ξαναέκτισε το 1992, μετά την πτώση του απαισίας μνήμης εκείνου καθεστώτος."

και έκλεινε το Δελτίο Τύπου -προειδοποίηση :
"... από την ακριτική μας έπαλξη καλούμε την Ελληνική Πολιτεία σε συνεχή επαγρύπνηση. Διαφορετικά, θα θρηνήσουμε συμφορές, γιατί οι Αλβανοί μισούν τους Βορειοηπειρώτες και επιδιώκουν με κάθε τρόπο την εκδίωξή τους από τα πατρογονικά τους εδάφη. Σαλπίζουμε, λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση το σύνθημα, που είναι πάντοτε επίκαιρο : «Φύλακες γρηγορείτε»".
( Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως, ολόκληρο το Δελτίο τύπου εδώ )

Αλβανός δήμαρχος αρνείται την ελληνικότητα της Χιμάρας αλλά πήρε ελληνική υπηκοότητα ως Βορειοηπειρώτης

εφημεριδα

Σε σημερινό δημοσίευμά της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σαββίδης, αποκαλύπτει πως ο δήμαρχος Χιμάρας κατέχει απο το 2014 την ελληνική υπηκοότητα.

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΑΤΥΧΗΜΑ - ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ...


Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον δούλο σου Παναγιώτη

Ο Παναγιώτης είχα ένα πολύ σοβαρό ατύχημα και η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Ας προσευχηθούμε ο Κύριος Ιησούς Χριστός να τον ελεήσει και ας γίνει κατά το θέλημά Του και σύμφωνα με το συμφέρον της ψυχής του Παναγιώτη.