Ετικέτες

10.8.15

«Να μη μείνετε έκπληκτοι όταν ακούσετε ότι οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν με κάθε τρόπο στις εκκλησίες και να προσεύχονται…».


ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΤΟΥ CHERNIGOF († 1950)

Κάθε φορά πού ο πατήρ-Λαυρέντιος καθόταν στό τραπέζι για να δειπνήσει, ενώ περίμενε τον καθέναν που θα συνέτρωγε μαζί του, έλεγε:

Η πρώτη αχειροποίητη εικόνα της Θεοτόκου και το θαυμαστό γεγονός που συνέβη!


  Απέναντι από την πόλη των Ιεροσολύμων, γύρω στα δεκαοκτώ μίλια απόσταση ευρίσκεται μια πόλη η οποία ονομαζόταν παλαιότερα Λύδδα, κατόπιν μετονομάσθηκε Διόσπολη...

 Την εποχή που ζούσαν οι πρώτοι Απόστολοι Πέτρος και Ιωάννης, έκαναν εκεί μόνοι τους μια εκκλησία στο όνομα της Παναγίας• έπειτα πήγαν συνάντησαν την Παναγία και της είπαν:

 «Δέσποινα Παρθένε, παρακαλούμε σε οι δούλοι σου, μία ευλογία να μας κάνεις. Στην Λύδδα εκτίσαμε εκκλησία στο όνομα σου, παρακαλούμε σε λάβε τον κόπο και έλα να την ευλογήσεις γιατί θέλουμε να την εγκαινιάσουμε».

Τους λέγει η Θεοτόκος:
 «Πηγαίνετε και θα με βρείτε εκεί».

Το Όρος Θαβώρ - Μεταμόρφωση Σωτήρος (ΒΙΝΤΕΟ)



Το Θαβώριον Όρος στο Ισραήλ όπου έγινε η μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού. Η Μεταμόρφωση έλαβε χώρα σε όρος υψηλόν κατά τους τρεις συνοπτικούς Ευαγγελιστές (Ματθαίο, Μάρκο και Λουκά) και σύμφωνα με την Ιερά Παράδοση στο όρος Θαβώρ, που στα εβραϊκά σημαίνει...έλευση φωτός. 

Δείτε το βίντεο: