Ετικέτες

7.6.15

Δεν είναι ξεχασμένοι. Δεν είναι μόνοι τους...

Έχουν εμάς...



Ν.Α : Σας παρακαλώ μια προσευχή για τον δούλο του Θεού Βασίλειο με πνευμονία και συνεχείς ουρολοιμωξεις. Δύσκολη κατάσταση. Σας παρακαλώ 

Γεωργία...Αικατερίνη...Μιχαέλα...Ιωάννης & Ειρήνη (5 νέες περιπτώσεις που μας αφορούν!)

​Έρχομαι πάλι σε σας γιατί το νιώθω: Βοηθάει...

Ο Θεός μαζί μας!

Μαρία 




Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (8/6/15 - 14/6/15)



Την ερχόμενη εβδομάδα (8/6/15-14/6/15) εισερχόμαστε σε περίοδο νηστείας, της νηστείας των Αγίων Αποστόλων. Η νηστεία αυτή δεν έχει σταθερή διάρκεια από έτος σε έτος μιας και εξαρτάται από το πότε πέφτει το Πάσχα. Ξεκινά την Δευτέρα μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων (εφέτος στις 8/6/2015) και λήγει στις 29/6 (Αποστόλων Πέτρου και Παύλου), οπότε έχουμε κατάλυση εις πάντα (εκτός κι αν πέσει Τετάρτη ή Παρασκευή, οπότε γίνεται κατάλυση ιχθύος). 

Είναι η πιο χαλαρή νηστεία διαρκείας μιας και όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύεται το ψάρι. Καλό είναι όμως να μην καταχραστούμε αυτήν την ελευθερία και να τρώμε ψάρι το πολύ δύο φορές (όποιες επιλέξουμε) την εβδομάδα, όπως ορθά προτείνει στο βιβλίο του "Νηστειοδρόμιον" ο π. Βασίλειος Βολουδάκης (το ίδιο ισχύει και για την Μικρή Σαρακοστή ή νηστεία των Χριστουγέννων).

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση ιχθύος
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (αλάδωτο)

Μην ξεχάσετε να δείτε το αναθεωρημένο νηστειοδρόμιο του 2015 (έχουν γίνει πρόσθετοι σχολιασμοί και έχουν συμπεριληφθεί τροποποιήσεις και επεξηγήσεις). 

κλικ 


Παρατηρήσεις