Ετικέτες

24.5.15

MIA ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ...ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΡΦΟΥ Κ.Κ. ΝΕΟΦΥΤΟΣ.

Απολαυστικός Γέροντας Νίκων...εις το τετράγωνον!!! Τα χρόνια πριν από τον Αντίχριστο



γέρων Νίκων, Νέας Σκήτης Αγίου Όρους

θέμα «Τα χρόνια πριν από τον Αντίχριστο»
Σχολή Γονέων -- Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Αντί να προετοιμαζόμαστε για τον Αντίχριστο που δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα έλθει και αν θα προλάβουμε να τον συναντήσουμε... 

γιατί δεν προετοιμαζόμαστε για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό που σίγουρα αργά ή γρήγορα θα τον συναντήσουμε;


Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (24/5/15 - 30/5/15)


Η τρέχουσα εβδομάδα (24/5-30/5) είναι η έβδομη και τελευταία εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. 

Η Τετάρτη 27/5 και η Παρασκευή 29/5 είναι ημέρες νηστείας (αλάδωτο)αλλά κατ' άλλους γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου του πεντηκοσταρίου. 

Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: κατάλυση εις πάντα

Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (αλάδωτο) 
ή κατ' άλλους κατάλυση οίνου και ελαίου

[Ρώτησα τον γέροντά μας και μου είπε ότι η χαλάρωση της νηστείας τις Τετάρτες και Παρασκευές του Πεντηκοσταρίου ισχύει μέχρι και την Τετάρτη της Αποδόσεως του Πάσχα. Στη συνέχεια μπαίνουμε στην κανονική περίοδο και δεν ισχύει η χαλάρωση της νηστείας, δηλ. τηρούμε το αλάδωτο την Τετάρτη και την Παρασκευή (εκτός κι αν συμπέσει με κάποια μεγάλη εορτή). Εφέτος αυτό δεν συμβαίνει κι έτσι θεωρώ ότι στις 22, 27 και 29 Μαΐου θα πρέπει να τηρηθεί η εκδοχή του αλάδωτουΩστόσο, σε άλλα νηστειοδρόμια (π.χ. της ηλιαχτίδας ή του π. Βασιλείου Βολουδάκη) έχουν την εκδοχή της κατάλυσης οίνου-ελαίου. Θα πρότεινα γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις να ακολουθήσετε τις οδηγίες του πνευματικού σας. ]

Μην ξεχάσετε να δείτε το αναθεωρημένο νηστειοδρόμιο του 2015 (έχουν γίνει πρόσθετοι σχολιασμοί και έχουν συμπεριληφθεί τροποποιήσεις και επεξηγήσεις). 

κλικ