Ετικέτες

20.5.15

Ενημέρωση από την ίδια την Ιωάννα... (Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε)

Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Αδέρφια μου να σας ενημερώσω σε περίπτωση που δεν έχετε καλούς λογισμούς σχετικά με την περίπτωση αυτή, ότι η Ιωάννα (θυμηθείτε για ποια Ιωάννα μιλάμεήταν συμφοιτήτρια της συζύγου μου, οπότε το γεγονός είναι αληθινό και δεν πρόκειται για απάτη... Η κοπέλα σύμφωνα με τους γιατρούς έχει 6 μήνες ζωής και η επέμβαση της δίνει κάποιες πιθανότητες ή έστω μια παράταση στην ζωή της, δηλαδή ούτε οι γιατροί μπορούν να εγγυηθούν την θεραπεία της... Αν σκανδαλίζεσθε σχετικά με το ότι το τέλος του άρθρου της δίνει λογαριασμούς για κατάθεση χρηματικής βοήθειας, να σημειώσουμε ότι δεν σας αναγκάζει κανείς να το πράξετε, αλλά σας παρακαλούμε πολύ να προσευχηθείτε για την αδελφή μας. Ούτως ή άλλως και οι γιατροί της έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι στο χέρι τους... Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι είναι στο χέρι του Θεού και αν Αυτός κρίνει ότι συμφέρει στην Ιωάννα να θεραπευτεί, θα της δώσει αυτό που ζητά. Εμείς ας φωνάξουμε δυνατά για να μας ακούσει... Ας προσευχηθούμε όσο πιο θερμά λοιπόν και ας ζητήσουμε από τον Θεό να την ελεήσει και να της δώσει "τα καλά και συμφέροντα" για την ψυχή της. Γενηθήτω το θέλημά Του.

Γράφει η ίδια η Ιωάννα:
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε συναντήσει  το ιστολόγιό  μου (foodforbodymindandsoul.com) και ήδη γνωρίζετε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο διαγνώσθηκα με πολύμορφο γλοιοβλάστωμα (Glioblastoma multiforme – GBM) στο 4ο στάδιο, μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου.

ΤΣΙΑΧΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ - ΟΙ ΛΟΓΧΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ



Ακολουθεί μια καταπληκτική παρουσίαση - συνέντευξη του Χρήστου Τσιαχρή έγκριτου στρατιωτικού δικαστή στο κανάλι (4 Ε ).          

Δείτε τη προσεκτικά:

Το μεγάλο Θαύμα του Αγίου Παντελεήμονα που εξομολογείται ένας γιατρός!


Παρακάτω θα διαβάσετε άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα της ζωντανής πίστης μας και της έντονης παρουσίας των Αγίων στη ζωή μας.

Ο καρδιολόγος κ. Βασίλειος Καρογιάννης μας εξομολογείται μια συγκλονιστική εμπειρία και ένα μεγάλο θαύμα του μεγάλου Ιατρού Αγίου μας Αγίου Παντελεήμονα.

Συνταρακτικό θαύμα του Αγίου Νικολάου




Σχόλιο: Σήμερα 20/5 εορτάζουμε και την Ανακομιδή και μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού (κλικ εδώ)

Διαβάστε το παρακάτω συνταρακτικό θαύμα του Αγίου:

Στην πόλη Κουιμπίσεβ ζούσε μία οικογένεια: η ευσεβής μητέρα και η κόρη της Ζωή. Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου) του 1956 η Ζωή προσκάλεσε επτά φίλες της και άλλους τόσους νεαρούς σε δείπνο και χορό. Τότε ήταν η νηστεία των Χριστουγέννων(1) και η μητέρα παρακάλεσε την Ζωή να μην προγραμματίσει μια εσπερίδα με χορούς και φαγητό , αλλά η κόρη επέμενε στο δικό της. Εκείνο το βράδυ η μητέρα πήγε στην Εκκλησία να προσευχηθεί.

Ο διάβολος έχει τρία πλοκάμια...


Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

''Ο διάβολος έχει τρία πλοκάμια: 

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (17/5/15 - 23/5/15) - τροποποίηση


Η τρέχουσα εβδομάδα (17/5-23/5) είναι η έκτη και προτελευταία εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. 

Την Τετάρτη 20/5 εορτάζουμε την Απόδοση του Πάσχα (39η ημέρα του πεντηκοσταρίου) οπότε γίνεται κατάλυση ιχθύος. Την ίδια ημέρα εορτάζουμε και την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου!

Η Παρασκευή 22/5 είναι ημέρα νηστείας (αλλά κατ' άλλους γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου του πεντηκοσταρίου).


Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: κατάλυση εις πάντα

Τετάρτη: νηστεία (κατάλυση ιχθύος)

Παρασκευή: νηστεία (αλάδωτο) 
ή κατ' άλλους κατάλυση οίνου και ελαίου

[Ρώτησα ξανά τον γέροντά μας και μου είπε ότι η χαλάρωση της νηστείας τις Τετάρτες και Παρασκευές του Πεντηκοσταρίου ισχύει μέχρι και την Τετάρτη της Αποδόσεως του Πάσχα. Στη συνέχεια μπαίνουμε στην κανονική περίοδο και δεν ισχύει η χαλάρωση της νηστείας, δηλ. τηρούμε το αλάδωτο την Τετάρτη και την Παρασκευή (εκτός κι αν συμπέσει με κάποια μεγάλη εορτή). Εφέτος αυτό δεν συμβαίνει κι έτσι θεωρώ ότι στις 22, 27 και 29 Μαΐου θα πρέπει να τηρηθεί η εκδοχή του αλάδωτου. Ωστόσο, σε άλλα νηστειοδρόμια (π.χ. της ηλιαχτίδας ή του π. Βασιλείου Βολουδάκη) έχουν την εκδοχή της κατάλυσης οίνου-ελαίου. Θα πρότεινα γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις να ακολουθήσετε τις οδηγίες του πνευματικού σας. ]

Μην ξεχάσετε να δείτε το αναθεωρημένο νηστειοδρόμιο του 2015 (έχουν γίνει πρόσθετοι σχολιασμοί και έχουν συμπεριληφθεί τροποποιήσεις και επεξηγήσεις). 

κλικ 


"Κόκκινη" κάρτα...


Γέρων Σωφρόνιος του Έσσεξ

Πότε μας αποβάλλει η κοινωνία;

Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς: Τι είδους αγώνα κάνει ένας Χριστιανός;

20150504-4
Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

᾽Από τῆς Δευτέρας μέχρι τοῦ Σαββάτου τῆς Διακαινησίμου, ὡς καί τῇ ἡμέρᾳ τῆς ᾽Αποδόσεως, ἀντί τῆς πρό τοῦ ῾Εσπερινοῦ Θ´ ῞Ωρας, τῶν ῾Ωρῶν τοῦ ᾽Αποδείπνου καί τοῦ Μεσονυκτικοῦ, ἀναγινώσκεται ἡ διατεταγμένη ἐναρκτήριος ᾽Ακολουθία ὡς ἑξῆς:

Μετά τό· « Εὐλογητός ὁ Θεός ἡμῶν... ».

Χριστός ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας, καί τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωήν χαρισάμενος (τρίς).