Ετικέτες

27.4.15

Είσαι κουρασμένος. Γιατί να κάνεις Απόδειπνο;;

 

Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Θεοδωροπούλου 


Μου ψιθύριζε ο πονηρός στο αυτί:

Παρακλητικός Κανών εις τον Θαυματουργό Ταξιάρχη Μιχαήλ (Μανταμάδο)


Ο Άγιος Ταξιάρχης είναι ο προστάτης Άγιος της περιοχής, αλλά και όλης της Λέσβου. Ιδιαίτερα τον σεβόταν οι Τούρκοι για τα πολλαπλά του θαύματα... Φορούσε σιδερένια παπούτσια και έτρεχε παντού να προστατεύσει τους χριστιανούς.

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


Ας σταματήσουμε να αδιαφορούμε επιτέλους και ας ξεκινήσουμε να προσευχόμαστε υπέρ των αδερφών μας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ακούστε το 20-λεπτο απόσμασμα από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας:

Τα αγγελικά τάγματα μέσα στην Αγία Γραφή


Του Παναγιώτη Μακρή

Σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας τα αγγελικά τάγματα είναι εννέα στον αριθμό και φέρουν τα εξής ονόματα: Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχές, Αρχάγγελοι, Άγγελοι.

Σαν σήμερα: Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα



Έλληνες! Ψηλά τις καρδιές!

Στις 27 Απριλίου 1941, η Αθήνα ξυπνούσε τρομαγμένη. Κλεισμένοι στα σπίτια τους οι Αθηναίοι περίμεναν με αγωνία και ανησυχία την είσοδο των κατακτητών. Άσχημα συναισθήματα τους έπνιγαν και τους γέμιζαν συγκίνηση. Μέσα από τα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα, παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, που μετέδιδε το ελεύθερο ακόμη ραδιόφωνο.

Επιχειρώντας να δώσει κουράγιο στους θλιμμένους Αθηναίους, ο εκφωνητής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, μετέδιδε με τη χαρακτηριστική ένρινη φωνή του τις τελευταίες ελεύθερες φράσεις που μπορούσαν να ακουσθούν...

Διαβάστε παρακάτω και ένα αφιέρωμα σχετικό με την Γερμανική εισβολή: