Ετικέτες

24.4.15

Η μάχη της Αλαμάνας (Θερμοπυλών) και το μαρτυρικό τέλος του Αθανασίου Διάκου (23-24 Απριλίου 1821)

 

Η μάχη της Αλαμάνας (Θερμοπυλών) (23 Απριλίου 1821) 

Σώζονται άραγε αυτοί που δεν είναι βαπτισμένοι; Μία αγιορείτικη διήγηση


Όταν κάποτε επισκέφθηκα τις σπηλιές του Αγίου Όρους, κάποια φορά συνάντησα έναν ασκητή με τον οποίο κάθησα να συζητήσω και να ρωτήσω κά­ποια πράγματα… Τον ερώτησα λοιπόν, ανάμεσα σε άλλα, αν σώζονται αυτοί που δεν είναι βαπτισμένοι… Κι εκείνος μου είπε:

Ἡ Αὐτοκρατορία τῶν “Selfie”.

τoῦ Γιάννη Β. Κωβαίου 

Ἕνα «ἀστεῖο» πού κυκλοφορεῖ στό διαδίκτυο λέει: «Προσπαθῶ νά κάνω φίλους. Ἐπειδή ὅμως δέν ἔχω facebook ἤ twitter, βγαίνω στούς δρόμους καί φωνάζω τί μαγείρεψα, τί ἔφαγα, τί ἤπια, ποῦ ἤμουν, τί κάνω… Μέχρι στιγμῆς μέ “ἀκολουθοῦν” τρεῖς: δύο ἀστυνομικοί καί ἕνας ψυχίατρος»...

Και ο πατέρας, του σφαγέα των Ελλήνων Ιμπραήμ πασά, εκπαιδευτικό πρόγραμμα



Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος

«Να δούμε ακόμα πού θα φτάσουμε! Δεν αφήσαμε βρωμιά, δεν αφήσαμε σιχαμένη πράξη, που να μην κάνουμε, δεν αφήσαμε πονηρό διαλογισμό που να μην τον πούμε ή να μη τον γράψουμε με την μεγαλύτερη αδιαντροπιά. Ξεχαλινωθήκαμε ολότελα» 
Φώτης Κόντογλου

Ερωτώ: Θα μπορούσε να διοργανωθεί στη Δράμα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κατάλληλο για να το παρακολουθήσουν και μαθητές του Δημοτικού, με θέμα τον Δράμαλη πασά; Θυμίζω ότι ο Μαχμούτ πασάς, καταγόταν από την Δράμα, γι’ αυτό έμεινε κοινώς γνωστός ως Δράμαλης. «Διέπρεψε» ως σφαγέας Χριστιανών και στην Δράμα και στην Λάρισα, όπου είχε μετατεθεί, για να λάβει, τέλος, τον «μισθό» που του άξιζε, από το γιαταγάνι του Κολοκοτρώνη, στα Δερβενάκια.

Πρόσεχε μήν σέ περιπλέξουν οἱ αἱρετικοί. (Μητροπολίτου Γόρτυνος Ἰερεμία)

Ἀπ᾽ αὐτούς οἱ χειρότεροι σήμερα εἶναι οἱ Προτεστάντες (Εὐαγγελικοί), οἱ Παπικοί καί ἡ αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Προσευχή για τον Γεώργιο και την Χριστίνα


Ο Γεώργιος έχασε πρόσφατα την σύζυγό του Χριστίνα από την επάρατη νόσο. Δείχνει πολύ προβληματισμένος και μας έχει ανάγκη, αλλά πάνω από όλα έχει ανάγκη την ενδυνάμωση και τον φωτισμό του από τον Θεό.

Ας προσευχηθούμε και για τους δύο:

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, 
ελέησον τον δούλο σου Γεώργιο. 

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, 
ανάπαυσον την ψυχή της κεκοιμημένης δούλης σου Χριστίνας.