Ετικέτες

23.4.15

Ο Άγιος Γεώργιος τον σκουντούσε λέγοντας: ''Σήκω, η ώρα πέρασε''...


...Μια νύχτα ο Ηλίας είδε στον ύπνο του τον Άγιο Γεώργιο, ο οποίος του παρήγγειλε να κτίση κοντά στο σπίτι του Εκκλησία στο όνομά του. Του υπέδειξε μάλιστα και το σημείο, που θα κρεμούσε την εικόνα του καθώς και τις άλλες εικόνες, ενώ του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθούσε και θα ενεργούσε θαύματα. 

Οι τρεις Θαυματουργές εικόνες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Ι.Μ. Ζωγράφου.

 

Την 23η Απριλίου (6η Μαΐου), εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, στο Άγιο Όρος πανηγυρίζουν οι Ιερές Μονές Ζωγράφου και Ξενοφώντος.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ 'Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'


Ομιλία του π. Σάββα Αχιλλέως για τον Άγιο Γεώργιο:

ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ - π. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΑΝΟΣ


Ακούστε την ομιλία του π. Ανδρέα:

Απίστευτη δύναμη ψυχής!

MAICKEL+MELAMED
Σχόλιο του sports.amea: Στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας έχουμε ακούσει κάθε δικαιολογία να μην λαμβάνουν μέρος Α.με.Α με βαριές αναπηρίες γιατί υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσουν ή να καθυστερήσουν τον τερματισμό και κάθε πιθανό και απίθανο ισχυρισμό ! και μετά αναρωτιόμαστε γιατί στο εξωτερικό μας χαρακτηρίζουν υποανάπτυκτους...!

Πριν από λίγες ώρες τερμάτισε ο τελευταίος δρομέας του μαραθώνιου της Βοστόνης. Ο 39χρονος Μάικελ Μελάμεμπ ο οποίος πάσχει από μυϊκή δυστροφία ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 20 ώρες!

mezos@sportsfeed.gr

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ἰερεμίας: Περί τῆς Καινῆς Διαθήκης

† Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ
ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

(Γιά τόν λαό)

Μάθημα 4ον

Περί τῆς Καινῆς Διαθήκης

Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ


Σχόλιο: Ευχαριστούμε τον ιατρό κ. Φώτιο Μιχαήλ για την επισήμανση. Εγώ με την σειρά μου να προσθέσω ότι εκτός του ότι το βρέφος πρέπει να βυθίζεται ολόκληρο τρεις φορές εντός του αγιασμένου ύδατος, θα πρέπει επίσης νωρίτερα (στο στάδιο της κατήχησης) να λέγεται το σύμβολο της Πίστεως τρεις φορές από τον ανάδοχο (και όχι μία όπως συνηθίζεται στις περισσότερες βαφτίσεις...)

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΓΡΑΦΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ